top of page

עוגיות בישקוטי בטעם שוקולד

75 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

55 דק' אפייה בתנור

8-10 עוגיות

מתכון לעוגיות בישקוטי, אהבה גדולה שלי מאז ומתמיד.
ופה אני מגישה לכם מתכון לעוגיה שהיא חגיגה שלמה, בטעם שוקולד ובציפוי של רוטב קרמל ביתי ללא תוספת סוכר.
מבחינת כמות הקרמל, המתכון מצריך 1-2 כפות בלבד. את שאר הרוטב אתם יכולים לשמור במקרר לכמה ימים ולהוסיף לקינוחי קצפת, גבינה או סתם לנשנש עם כפית כשבא.

מצרכים:

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)

1/3 כוס ממתיק (או שניתן לשלב בין ממתיק לבין אבקת אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס)

1/4 כוס אבקת קקאו אורגני ללת״ס

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 ביצה

1/4 כוס חמאה מומסת

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כוס אגוזי לוז חתוכים גס


לקישוט: 

רוטב קרמל ביתי ללא תוספת סוכר

(לא חובה אבל כייף שיש בבית להוסיף על קינוחים)


מצרכים לרוטב:

1/4 כוס חמאה

3 כפות ממתיק כמו סוכר חום

3 כפות ממתיק אבקת סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כפית קסנטן גאם

1/4 כפית מלח

2 כפות מים

*אגוזי לוז קצוצים

הכנה:

1. לחמם תנור ל-160C.

2. בקערה לערבב את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, ממתיק/פודינג/אבקת אפייה ומלח.

3. להוסיף לקערה ביצה, חמאה מומס ותמצית טעם.

4. לערבב וללוש ליצירת בצק. להעביר לתבנית אפייה ו"לעצב" בצורה של מלבן בגובה של כ-1.5 ס"מ.

5. לאפות 25-30 דק'. להוציא מהתנור לקירור של 20 דק' ולהנמיך את הטמפ' של התנור ל-90C.

6. אחרי 20 דק', לפרוס בעדינות את המלבן לעוגיות בצורה אורכית ולהפוך אותן באופן כזה שהצד "החתוך" יופנה כלפי מעלה.

7. להכניס לתנור ל-30 דק' נוספות (אפשר אחרי 15 דק' להחליף צד).

8. אחרי 30 דק' לכבות את התנור ולהניח לעוגיות להתקרר בתנור.


 הכנה-רוטב קרמל וקישוט:

1. בסיר קטן להמיס ביחד חמאה וממתיקים. להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דק' (לשים לב שלא ישרף).

2. לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב מהיר שמנת מתוקה.

3. לפזר תוך כדי ערבוב את הקסנטן גאם ואת המלח.

4. להחזיר כיריים ולבשל כדקה עד לרתיחה. להוסיף מים תוך כדי ערבוב. להוריד מהאש ולצנן.

*ניתן לאחסן בקירור במשך 5-7 ימים.


*לזלף מעל העוגיות המוכנות את הרוטב ולפזר מעל את האגוזים הקצוצים. להמתין שיתקרר ולהגיש. 

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page