top of page

עוגיות ביסקוטי

85 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

60 דק' אפייה בתנור

10-12 עוגיות

מאיפה מגיעות אלינו עוגיות המנדלברויט/ביסקוטי?
התרגום של מנדלברויט מיידיש זה פשוט "לחם שקדים" (נראה אתכם אומרים את זה מלא פעמים ומהר:)
אלו עוגיות פריכות שאופים בכיכרות, אחרי האפייה פורסים אותן ואופים אותן שוב בחום נמוך, עד לקבלת צבע זהבהב ומרקם פריך.
הן קלות להכנה ולא נדרש פה אפילו מיקסר אלא רק ערבוב של המרכיבים בקערה וסבלנות כי היפות האלה צריכות 2 סבבי אפייה.
אל תערובת העוגיות מוסיפים שקדים ופירות יבשים ואם רוצים גם מעט תבלינים מתוקים וחריפים (כמו הקינמון למשל).
ומה הקשר לאיטליה? הן מזכירות בעצם את הקנטוצ'יני והביסקוטי האיטלקיים, ומקובל להגיש אותן ליד כוס תה.

מצרכים:

3 כוסות קמח שקדים
3 כפות אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 חלבונים
2 כפות חמאה מומסת/30 גרם
1/3 כוס חלב שקדים
2 כפות חומץ תפוחים
1/4 כפית מלח
1 כף ממתיק

אפשרויות לתוספות:
חופן אוכמניות מיובשות ללת״ס
חופן אגוזי מלך קצוצים

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה משומן.
2. בקערה לערבב ביחד חלב שקדים, חומץ תפוחים, חלבונים וחמאה מומסת (אפשר גם שמ"ז/שמן קוקוס במקום למי שרוצה גרסת פרווה או נמנע מלקטוז).
3. בקערה נוספת גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וממתיק.
4. להוסיף לתערובת הקמחים את תערובת החלב שקדים ולערבב ליצירת תערובת סמיכה.
5. לקפל לתערובת את התוספות שאנחנו רוצים ולהעביר לתבנית.
6. עם ידיים משומנות/רטובות לעצב מעט ובעדינות את הבצק לצורה של ״כיכר לחם״ (חשוב לא ללוש או ללחוץ ולהדק את התערובת, אחרת העוגיות יצאו דחוסות). בעזרת סכין חדה רטובה לסמן ולחרוץ את נקודות החיתוך של העוגיות.
7. להכניס לתנור לאפייה של 30-40 דק'. להניח במרכז התנור עד להזהבה.
8. להוציא מהתנור ולצנן כמעט לגמרי לפני שפורסים. בזמן הזה לכוון את התנור ל-150C.
9. לפרוס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ (לפי הסימונים שלנו) ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.
10. להכניס לתנור ל-30 דק', עד לקבלת הזהבה של העוגיות (להפוך צד אחרי 15 דק' כדי שההזהבה תהיה שווה בשני צידי העוגייה).
*לקרר לגמרי לפני שמגישים או מעבירים לאיחסון.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page