מתכון שממש אהבתי בתור ילדה קטנה ורציתי כבר הרבה זמן לכתוב עבורו גרסה קיטוגנית/דלת פחמימה.
אז קבלו ממני באהבה גדולה מתכון לעוגיות שהן כמו ״אוזני פיל״, מתקתקות ומסוכרות בטעמים וריחות של סתיו וקינמון.
מצרכים:
לבצק:
2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס + 2 כפות חמאה מומסת
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
(אפשר גם ממתיק אבקת סוכר במקום)
1 ביצה
למילוי:
7-8 כפות ממתיק כמו סוכר חום או אלולוז
2 כפות קינמון טחון
לציפוי:
7-8 כפות ממתיק כמו סוכר חום או אלולוז
הכנה:
1. בקערה קטנה לערבב ביחד את רכיבי המילוי/ציפוי.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את הרכיבים היבשים, למעט הממתיקים.
3. בקערה גדולה נוספת, לטרוף ביחד 1/2 כוס חמאה עם ממתיקים לקבלת תערובת מעט סמיכה.
4. להוסיף לתערובת ביצה ולערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. להוסיף את התכולה של קערת הרטובים אל קערת היבשים ולערבב עד ליצירת בצק רך וגמיש לעבודה.
6. לחלק את כדור הבצק שלנו ל-2 חצאים ולרדד כל חצי בין 2 ניירות אפייה.
7. להסיר את נייר האפייה העליון מעל הבצק מלפזר מעליו 3/4 מכמות תערובת הציפוי/מילוי שהכנו.
8. בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבצק לצורת ״אוזן פיל״, כלומר לגלגל מ-2 הקצוות עד למפגש יש 2 העיגולים באמצע.
9. להבריש חמאה מומסת במפגש בין 2 קצוות העיגולים של הבצק כדי להדק את החיבור ביניהם.
10. לפזר מעל את מה שנותר מתערובת המילוי/ציפוי ולעטוף בנייר האפייה שעבדנו עליו. להכניס למקפיא להתייצבות לשעה לפחות.
11. אחרי שעה, לחמם תנור ל-160C.
12. לקחת את גלילי הבצק המוכנים והקפואים שלנו ולפרוס אותם לעוגיות בעובי של 1-1.5 ס״מ כל עוגייה.
13. לטבול בעדינות כל עוגייה בממתיק שהכנו לציפוי ולהניח בתבנית תנור עם נייר אפייה מעל.
14. להכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק׳, עד לקבלת הזהבה.
* לצנן לגמרי לפני העברת העוגיות לאחסון או להגשה.