top of page

עד חצות

45 דק' וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

20 דק' אפייה בתנור

15-20 עוגיות

איך אתם אוכלים את העד חצות שלכם?
קודם את השוקולד ואח"כ את הביסקוויט? או פשוט נותנים ביס?
אני חושבת שעד חצות זו ה-עוגיה שיש עליה הסכמה מוחלטת, כי היא פשוט הכי טובה! פשוטה, של פעם, אבל חגיגה!

אז למה שגם לנו לא יהיה עד חצות? בגרסה דלת פחמימה?
בלי גלוטן וללא תוספת של סוכר?

אז בדיוק בשביל זה אני כאן, כדי להכין לכם את המתכונים של הדברים שאתם הכי אוהבים!

שימו לב!
1. לצינון הביסקוויט יש 2 שלבים וחשוב מאוד לעקוב אחריהם.
2. בנוסף, את השוקולד חותכים עם הביסקוויטים אחרי 20-30 דק' במקפיא, בשלב שבו השוקולד קצת מתייצב אבל עדיין מספיק רך לחיתוך מבלי להישבר.

אז בלי להכביר במילים, קבלו את הגרסה השמחה והדלת פחמימה של העד חצות של התפריט!

אני מקווה שאתם מאלה שפשוט נותנים ביס, כי במקרה הזה השילוב של הביסקוויט עם השוקולד הוא פשוט חלומי ומטריף!

מצרכים:

לביסקוויט:

2 כוסות קמח שקדים 

1/3 כוס ממתיק פחות כף

1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

1/2 כפית קינמון

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח 

1 ביצה L

2 כפות חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל או 1/2 כפית תמצית מייפל


לשכבת שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה) / שוקולד חלב או מריר ללת״ס

הכנה:

ביסקוויט:

1. לחמם תנור ל-150C. 

2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיקים, אבקת אפייה, קינמון ומלח. 

3. להוסיף לתערובת את הביצה, החמאה המומסת, ותמצית הוניל/מייפל ולערבב היטב ליצירת בצק.

4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לצורה של מלבן בגובה של כ-1/2 ס"מ. 

5. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, גלגלת משוננת או סכין, לחתוך את הבצק למרובעים בגודל הרצוי. 

6. בעזרת מזלג או מחורר אפייה, לחורר את הבצק כדי שיקבל את המראה המוכר של הביסקוויטים. 

7. להכניס לתנור לאפייה של 20-30 דק', עד להזהבה קלה. 

8. לצנן לפחות 20 דק', לפני שמפרידים לגמרי בין הביסקוויטים ומפזרים אותם בשכבה אחידה על פני התבנית. להיעזר שוב בגלגלת או בסכין.

9. להחזיר את התבנית עם הביסקוויטים אל התנור הסגור כשהוא עדיין חם, ולהשאיר את הביסקוויטים לעוד 30 דק' להמשך עשייה. אני ממליצה בשלב הזה להפוך את הביסקוויטים לצד השני, לעשייה מיטבית בשני הצדדים. בנוסף, אם התנור כבר לא מספיק חם, תחממו שוב ל-200 מעלות לכמה דק' ואז תסגרו.

* לצנן לגמרי את הביסקוויטים לפני שממשיכים לשלב הבא של הציפוי. 


ועכשיו לשלב הכייפי:

1. להמיס את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו.

2. להעביר את השוקולד המומס לתבנית שמתאימה למקפיא.

3. להניח את הבסקוויטים המוכנים על גבי השוקולד במרווחים שווים ולהכניס למקפיא להתמצקות של השוקולד.  

4. כשהשוקולד יציב, אבל עדיין קל לחיתוך, אחרי בערך 20 דק', לחתוך ולהפריד בין הביסקוויטים בעדינות. 

5. להחזיר את הביסקוויטים למקרר/למקפיא להמשך התייצבות של השוקולד.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page