מתכון מדליק למקלות קראנץ' קינמון, בטעמי חורף מפנקים במיוחד!
עוגיות מפנקות שעשויות מבצק גבינה! הבצק הזה הוא קסם מיוחד, והגמישות והיכולות הוורסטיליות שלו הופכות אותו למתאים מאוד למאפים מלוחים ומתוקים שיש בהם מילוי.
שימו לב במתכון הזה לשימוש בממתיק שהוא כמו סוכר חום.
מדובר בממתיק שמשתלב במתכונים שיש בהם מילוי קינמון, או קירמול והזהבה של ממרחים, כמו למשל ריבת חלב או קרמל, ולכן אני ממליצה לכם להכניס אותו לרשימת המזווה הקבועה שלכם.
מצרכים:
לבצק:
1/2 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
180 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1/4 כוס חמאה חתוכה לקוביות/60 גרם
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
2 כפות ממתיק סוכר חום
1.5 כפיות קינמון טחון (כפית וחצי)
להברשה לפני התנור:
2 כפות חמאה מומסת/30 גרם
1-2 כפות ממתיק אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, קמח קוקוס, ממתיק ואבקת אפייה.
3. בקערה נוספת שמתאימה למיקרו להמיס ביחד גבינת מוצרלה וחמאה (כ-2 דק’ על חום מקסימלי).
4. להוסיף לתערובת הגבינה ביצה, תערובת יבשים ותמצית וניל. לערבב וללוש ביחד לקבלת בצק.
5. להעביר את הבצק למשטח סיליקון או נייר אפייה, להניח מעל נייר אפייה ולרדד לצורת מרובע.
* כדי להקל על העבודה עם הבצק אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח שקדים וללוש לפני הרידוד.
6. להכין את המילוי - בקערה קטנה לערבב ביחד ממתיק וקינמון (אפשר להוסיף גם שברי אגוזים).
7. לפזר 3/4 מהמילוי מעל שטח הבצק.
8. לקפל את משטח הבצק לחצי כשהמילוי בפנים.
9. בעזרת גלגלת פיצה או סכין לחתוך את הבצק לרצועות (כ-10 רצועות בעובי של כ-1.5 ס”מ כל אחת).
10. כל אחת מהרצועות לתפוס בשני הקצוות ולגלגל באופן שייצר מראה “מסובב” לבצק עם המילוי.
11. להבריש את מקלות הקינמון במעט חמאה מומסת ולפזר מעל את מה שנותר מהמילוי.
12. להכניס לתנור לאפייר של כ-15 דק’, עד להזהבה קלה.
* אחרי שמקלות הקינמון מתקררים ולקראת ההגשה, אפשר לזלף מעל תערובת גנאש שוקולד או לפדר במעט ממתיק אבקת סוכר.