מתכון מטריף למגולגלות של "פעם" רק בגרסה המשופרת והדלת פחמימה שלהן.
כל מה שנשאר זה לגוון עם סוגי המילוי השונים ולחגוג ליד התה או הקפה.
מצרכים:
לבצק:
2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית קסנטן/גואר גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת/120 גרם
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (או ממתיק אבקת סוכר)
1 ביצה
למילוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות ממתיק אבקת סוכר
50-60 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה)/שוקולד חלב או מריר ללת״ס
הכנה:
הבצק:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. בקערה לערבב את כל הרכיבים היבשים חוץ מהממתיקים.
3. בקערה נפרדת לטרוף ביחד חמאה מומסת, ממתיקים וביצה.
4. להוסיף לקערת הרטובים את תערובת היבשים ולערבב ביחד ליצירת כדור בצק.
5. לחלק את כדור הבצק ל-2 חצאים ולרדד כל אחד מהחצאים בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
המילוי והרכבה:
1. בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן להמיס ולערבב ביחד את רכיבי המילוי.
2. להמתין כמה רגעים לצינון של התערובת השוקולדית, ולמרוח את המילוי על כל אחד מחצאי הבצק.
3. ועכשיו לשלב הכייפי החיתוך והגלגול:
*אפשרות ראשונה - תפרסו את מרובע הבצק עם השוקולד שמעליו למשולשים ותגלגלו כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר שלו, באופן שתתקבל עוגייה שמזכירה במראה שלה "רוגעלך".
*אפשרות שנייה - גלגלו את הבצק עם השוקולד שמעליו לצורה של גליל ואז תפרסו בעזרת סכין פרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ כל אחת.
4. להניח את העוגיות המגולגלות על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור למשך 15-20 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
* אחרי שהעוגיות המגולגלות שלכם התקררו, אפשר לפדר אותן עם מעט ממתיק אבקת סוכר.