יש לי אהבה גדולה לשאריות אוכל של סופ"ש! עם קצת יצירתיות יוצאים מהם הדברים הכי טעימים ושווים.
ומה עושים כשנשארת במקרר עוגת שוקולד מארוחת שישי?
מכינים ממנה כדורי שוקולד.
לפניכם המתכון לעוגה ולתוספות שצריך כדי להפוך אותה לכדורי שוקולד.
מצרכים:
לעוגה:
3/4 כוס קמח קוקוס
1/2 כוס ממתיק
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
5 ביצים L
1/2 כוס חמאה מומסת (לא חמה)/120 גרם
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות מים
1.5 כפיות תמצית וניל (כפית וחצי)
4-5 כפות אבקת קקאו אורגני
לכדורים:
4 כוסות עוגת שוקולד מפוררת
150 גרם שוקולד מריר ללת״ס
50 גרם חמאה
5 כפות מים
לציפוי של הכדורים:
2-3 כפות שבבי קוקוס/אבקת קקאו אורגני/ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
עוגה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיק, אבקת אפייה ומלח.
3. להוסיף לתערובת ביצים, חמאה מומסת, שמנת מתוקה, מים ותמצית וניל. לערבב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. להוסיף לתערובת אבקת קקאו ולערבב ביחד.
5. להעביר את התערובת אל תבנית ולהכניס לתנור לאפייה למשך כ-40-45 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
כדורים:
1. לקחת את העוגה ולפורר אותה.
2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולד והחמאה (כדקה וחצי). לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. להוסיף מים ולערבב שוב.
3. להוסיף את תערובת השוקולד אל פירורי העוגה ולערבב עד שפירורי העוגה מצופים לגמרי בשוקולד ומתקבלת תערובת לחה ואחידה.
4. עם ידיים מעט רטובות ליצור כדורים (בערך כף גדושה של תערובת לכדור).
5. לגלגל את הכדורים בציפוי הרצוי ולהניח בצלחת/מגש.
6. להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.