אני מאוד אוהבת מתכונים פשוטים, כאלה שיש בהם מעט רכיבים, מעט עבודה ויחד עם זאת הם מספקים אושר ועושר גדול בכל ביס.
וזה בדיוק המתכון שהכנתי לכם כאן. מתכון לכדורי שוקולד משגעים ועשירים, בגרסה שמתאימה לרגישים לגלוטן ולתזונה דלת פחמימה.
מצרכים:
לעוגיות (במקום בסקוויטים):
1 כוס חמאת שקדים
1/3 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
1 ביצה
לכדורי שוקולד:
200 גרם שוקולד (90% ומעלה)/שוקולד חלב או מריר ללת״ס
כ-50 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
3-4 כפות ממתיק אבקת סוכר
אפשרויות נוספות:
קוקוס טחון
אבקת קקאו אורגני
שוקולד מריר מגורד
אגוזים טחונים גס
הכנה:
עוגיות:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בקערה לערבב ביחד את כל הרכיבים ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
3. ליצור מהתערובת 12 כדורי בצק (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי להקל על העבודה עם הבצק).
4. להניח את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ולתת להם מעיכה קלה עם כף היד.
5. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.
6. לקרר לגמרי לפני ההסרה מהתבנית.
7. מומלץ להכניס את העוגיות למקרר התייצבות וקירור של כחצי שעה - שעה, לפני המעבר לשלב הבא בהכנה.
*בזמן הזה להכין את תערובת השוקולד.
הכנת תערובת לכדורי שוקולד והרכבה:
1. בקערה בגודל בינוני להמיס ביחס את השוקולד עם החמאה, לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אפשר להמיס את התערובת במיקרו בקערה מתאימה או בבן מרי מעל סיר עם מים רותחים.
2. בעזרת סכין או בידיים, לחתוך ולפורר את העוגיות לחתיכת בגודל קטן-בינוני.
3. לשפוך את תערובת השוקולד מעל העוגיות המרוסקות ולערבב עד שהעוגיות מצופות לגמרי בשוקולד.
4. עם ידיים מעט רטובות ליצור מהתערובת כדורים (בערך כף גדושה של תערובת לכדור).
5. להניח את הכדורים מעל מגש שמתאים למקפיא עם נייר אפייה מעל (חשוב לשים מעל נייר אפייה, אחרת הכדורים ידבקו לכם אל המגש).
6. להכניס את הכדורים אל המקפיא למשך 1-2 שעות.
7. לשים בקערה קטנה ממתיק אבקת סוכר ולפדר כל אחד מהכדורים עד לציפוי מלא.
*לשמור את כדורי השוקולד במקרר או במקפיא.