top of page

חטיף גרנולה ללא גרנולה

שלוש שעות וזה מוכן!

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

20 דק' אפייה בתנור

24 ריבועי גרנולה


חטיף גרנולה שהוא חטיף בריאות אמיתי, ריבועים של חיזוק ושמחה שמתאימים לגמרי לתזונה הדלת פחמימה.
חטיף גרנולה שאין בו שיבולת שועל, משום ששיבולת שועל היא  דגן ויש בה כמות פחמימות גבוהה יחסית ולכן היא לא מומלצת בתזונה הדלת פחמימה.

 מה יש בחטיף המושלם הזה במקום?
תערובת משגעת של שקדים, אגוזים וגרעינים בלבד, והם אלו שמדמים את המרקם והכייף שיש לנו בביס גרנולה.
את ה״גרנולה״ הקיטוגנית אני אוספת ומחברת בעזרת חמאה וממתיק והתוצאה לא פחות ממעולה!!

מצרכים:

לחטיף גרנולה:

1.5 כוסות שקדים/אגוזים קצוצים גס (אגוזי פקאן או מלך)

1/2 כוס שמשלבת בין גרעיני דלעת ושקדים לבנים קלופים ופרוסים

1/2 כוס קמח שקדים

(אפשר להוסיף גם 1/2 כוס שבבי קוקוס)

1/2 כוס חמאה

1/3 כוס ממתיק אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל


לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה) או שוקולד חלב או מריר ללת״ס

1 כף חמאה


הכנה:

1. לחמם תנור ל-150C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל (תבנית ריבועית בגודל של 20/20 ס״מ).

2. במעבד מזון לטחון ביחד רכיבים יבשים - תערובת אגוזים, גרעינים וקמח שקדים, עד לקבלת תערובת שמזכירה במרקם ובמראה שיבולת שועל.

3. במחבת או בסיר קטן להמיס ולערבב ביחד חמאה, ממתיק ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת ״קרמלית״.

4. להעביר את תערובת החמאה אל תערובת האגוזים ולערבב ביחד ליצירת תערובת אחידה.

5. להעביר את התערובת אל התבנית ולהדק אותה היטב לקבלת משטח ישר וצפוף.

חשוב! אני ממליצה להיעזר בכוס או בקערה קטנה עם בסיס שטוח ובעזרתם להפעיל לחץ מתון ולהדק את התערובת היטב אל התבנית.

6.להכניס לאפייה של 20-25 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה.

7.לצנן בטמפ׳ החדר לפחות שעה ואח״כ להכניס אל המקפיא להמשך התייצבות למשך שעתיים לפחות.

**ניתן להכין גם ללא ציפוי של שוקולד. פשוט לחתוך את משטח הגרנולה למרובעים אחרי שלב ההקפאה וללא המשך לשלב הציפוי עם השוקולד.

*הכנת הציפוי והרכבה:*

1. בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן, להמיס ביחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

2. לשפוך את התערובת מעל החטיפים החתוכים ולהכניס למקפיא לקירור והתייצבות של השוקולד.

3. לחתוך את משטח הגרנולה שהתקבל לריבועים בגודל של כ-2/2 ס״מ. בשביל הכייף, אפשר גם לעטוף כל חטיף בנפרד וכך לשלוח בשמחה עם הילדים לביה״ס או לצרף לקופסת האוכל שלכם במשרד.

< למתכון הקודם
למתכון הבא >
bottom of page