מתכון מהיר וקליל לבראוניז שוקולדי ומפנק במיוחד.
גרסה ידידותית עם אזהרה למשתמש – זה טעים אש!
מצרכים:
1/2 כוס חמאה מומסת
100 גרם שוקולד מריר ללת״ס
100 גרם שוקולד חלב/מריר ללת״ס, קצוץ גס
1/3 עד 1/2 כוס ממתיק ללא תוספת סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים טרופות
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. בסיר קטן להמיס חמאה עם 100 גרם של שוקולד.
3. אחרי שהשוקולד נמס לתערובת אחידה, להוסיף לסיר ממתיק ותמצית וניל. לערבב היטב לתערובת חלקה ולהוריד מהאש.
4. בזמן שתערובת השוקולד מתקררת מעט, בקערה נפרדת לערבב קמח שקדים וביצים לתערובת אחידה.
5. להוסיף את תערובת השוקולד אל תערובת הקמח שקדים ולערבב היטב.
6. לקפל אל התערובת את האגוזים ואת השוקולד הקצוץ (100 גרם).
7. להעביר את התערובת אל תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה ולהכניס לתנור למשך כ-30 עד 33 דק'.
* לצנן מעט לפני שפורסים ומגישים.