מתכון משגע לבראוניז רכים ונימוחים.
2 דברים שכדאי לכם לדעת לגבי המתכון הזה:
1. אם אין לכם אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס, פשוט תוסיפו ממתיק אבקת סוכר במקום, ביחס של 1:1.
2. התוספת של שברי השוקולד ושל אגוזי המלך היא אופציה בלבד. זה מוסיף בעיני לשילוב בין הרכות והקראנץ' שבכל ביס, אבל העוגה פשוט טעימה כמו שהיא וזה ממש לא חובה.
מצרכים:
1/2 כוס ממתיק (פחות 2 כפות)
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס
2 כפות אבקת קקאו אורגני
80 גרם שברי שוקולד מריר (90% ומעלה)/שוקולד חלב או מריר ללת״ס
1/2 כוס חמאה
1/2 כוס חמאת שקד
4 ביצים
לתוספות:
1/3 אגוזי מלך קצוצים גס
20 גרם שברי שוקולד מריר/ללת״ס
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית ריבועית משומנת מעט ועם נייר אפייה מעל.
*אני השתמשתי בתבנית מרובעת בגודל של 23/23 ס"מ.
2. בקערה בינונית לערבב ביחד את הרכיבים היבשים לתערובת אחידה.
3. בקערה שמתאימה למיקרו (או בבן-מרי) להמיס ביחד שברי שוקולד עם חמאה, ולערבב לקבלת תערובת אחידה.
4. להוסיף לתערובת השוקולד חמאת שקד ולערבב.
5. להוסיף לתערובת השוקולד את הביצים (אחת בכל פעם) ולערבב היטב.
6. להוסיף לתערובת השוקולד את תערובת המרכיבים היבשים ולערבב בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7.להעביר את התערובת אל תבנית האפייה ולפזר מעל את שברי השוקולד והאגוזים.
8. להכניס לתנור לאפייה של 35-40 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש או עם פירורים לחים (הקצוות אמורים להתמצק והחלק הפנימי להיראות עדיין מעט תזזיתי ונוזלי).
* להניח את העוגה בצד לקירור מוחלט לפני שחותכים לריבועי בראוניז ומגישים.