כמה אהבה יש בי לעוגייה הכל כך פשוטה שמככבת בחג הזה, אולי בגלל שאני חובבת מושבעת של בצק פריך ואולי בגלל האפשרויות האינסופיות למילוי ולטעמים שונים.
הבצק במתכון הזה הוא על בסיס מוצרלה וקמחי קוקוס ושקדים ויש בו מצד אחד את הגמישות הרצויה לעבודה איתו ומצד שני את הפריכות הנהדרת של בצק פריך שרק יצא מאפייה וכמובן למרות שהוא על בסיס גבינה יש בו גם מתיקות עדינה.
יש לפניכם 2 הצעות למילוי אבל ברור שהאפשרויות הן אינסופיות.
אמן שיהיה לנו כל השנה שמח עדלאידע.
מצרכים:
לבצק:
150 גרם מוצרלה מגורדת
80 גרם גבינת שמנת
1 כוס קמח שקדים
4 כפות גדושות של קמח קוקוס
1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1 ביצה Medium
2 כפות חמאה מומסת
1 כף ממתיק אבקת סוכר
למילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר ללת״ס
50 גרם שמנת מתוקה
למילוי אגוזים:
50 גרם אגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, פקאנים וכד')
1/2 כף אינטסנט פודינג וניל ללת״ס
2-3 כפות מים
1/4 כפית קינמון טחון
הכנה:
1. בקערה שמתאימה למיקרו, להמיס ביחד גבינת מוצרלה וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת נוזלית (יחסית) ואחידה.
2. בקערת מיקסר לערבב לאט קמח שקדים, קמח קוקוס ואינסטנט פודינג. להוסיף את תערובת הגבינה ולערבב ביחד לקבלת תערובת של "פירורים" גסים.
3. להוסיף ביצה ולהמשיך לערבב כ-2 דק' עד לקבלת תערובת בצקית.
4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר אל המקרר למשך שעה.
5. בינתיים להכין את המילוי.
6. מילוי שוקולד: להמיס בקערה שמתאימה למיקרו שוקולד ושמנת, לערבב לקבלת תערובת אחידה ולהכניס למקרר לקירור ו"התמצקות".
7. מילוי אגוזים: לערבב בקערה קטנה אינסטנט פודינג עם מים לקבלת תערובת "משחה". להוסיף קינמון ולערבב. להוסיף אגוזים קצוצים ולערבב. להניח בצד.
8. לחמם תנור ל-180C.
9. אחרי כשעה, להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד אותו בין 2 ניירות אפייה לגובה של כחצי ס"מ.
10. בעזרת ספל לקרוץ עיגולים בבצק.
11. להעביר את עיגולי הבצק אל תבנית אפייה עם נייר אפייה ולהניח מעל העיגולים את המילוי הרצוי. לקפל למשולשים (להדק קצוות).
12. להבריש את ה"אוזניים" עם מעט חמאה מומסת (זה יתן צבע יפה באפייה).
13. להכניס לתנור למשך 13-15 דק'.
14. להמתין שיתקרר ו"לפדר" עם ממתיק אבקת סוכר.