גרסה מתוקה לסמבוסק מטריף עם החבי-טייה! יש בה ממרח שוקולד נוטף ונפלא והיא ברגע הופכת לקרפ חם ומפנק כמו אלה שיש בקניון!
אז מה יש לנו כאן?
1. ביצה
2. חמאת שקדים/אגוזים
3. ממתיק
מצרכים:
ל״חבי-טייה״:
1 ביצה
1 כף חמאת שקד/מקדמיה/טחינה
1/8 כוס שמנת/חלב צמחי (שקדים)
1 כפית אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1/2 כף חמאה לשימון המחבת (ממליצה להשתמש במחבת קרפים/שטוחה)
1 ביצה להברשה
1 כף שומשום לקישוט
1 כף קוקוס טחון לקישוט
למילוי:
2 כפות חמאת לוז
1/2 כף אבקת קקאו ללת״ס
1 כף נטיפי שוקולד ללת״ס
הכנה:
ה״חבי-טייה״ (הבסיס):
1. לפני הכל לחמם תנור על C190 (אפשר גם נינג׳ה על תוכנית של אפייה Bake).
2. בקערה קטנה לטרוף ביחד את כל רכיבי הטורטייה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3. לחמם על אש בינונית מחבת עם חמאה ולהבריש את החמאה באופן כזה שכל חלקי המחבת יהיו משומנים היטב.
4. לשפוך את הבלילה אל המחבת החמה ולסובב את המחבת בעדינות באופן כזה שהבלילה תפוזר על פני המחבת כולה.
5. ועכשיו פשוט לחכות! עד שהבלילה מתמצקת כמעט לגמרי על פני המחבת ומקבלת ״בועות״ בחלק העליון שלה. ורק כשהבלילה מתמצקת לגמרי, אפשר להפוך בעזרת תרבד גדול את הטורטייה שלכם לצד השני לעוד דקה להשלמת עשייה.
6. להניח את הטורטייה לצינון בצד (אני ממליצה מעל רשת צינון כדי למנוע היווצרות של רטיבות בחלק התחתון שלה).
7. בזמן שהטורטייה מתקררת אפשר להכין את המילוי שלכם- פשוט ערבבו ביחד את חמאת אגוזי הלוז עם אבקת הקקאו לקבלת ממרח שוקולד נוטלה דל פחמימה.
8. ועכשיו לחלק הכייפי! ההרכבה!
מוכנים?
-קחו את הטורטייה שהכנתם, תניחו אותה מעל נייר אפייה ושימו במרכז שלה את ממרח השוקולד שהכנתם ותפזרו מעל את נטיפי השוקולד.
-עכשיו קפלו את העיגול למשולש/קרפ ותברישו את הקצוות עם מעט ביצה כדי שתוכלו לסגור את המאפה בקלות.
-לפזר מעל שומשום/קוקוס ובעזרת נייר האפייה להעביר ולהכניס לתנור או לנינג׳ה למשך 5-7 דק׳, עד שהקרפ שלכם מזהיב, מתייצב ונראה מוכן.
9. בעזרת נייר האפייה להוציא את הקרפ מהתנור ולהעביר למגש או צלחת הגשה. להגיש חמים/חם!
*אפשר גם לפדר במעט ממתיק אבקת סוכר לקישוט.