top of page

סמבוסק במילוי הפתעה

דל פחמימה | ללא גלוטן

5 דקות אפייה בתנור

1 יחידה

25 דק' וזה מוכן!

קבלו את ה.... חבי-טייה! טורטייה דלת פחמימה מטריפה שמבוססת בעצם על חביתה!
חביתה משודרגת, יותר יציבה ויותר גמישה שיכולה לשמש אתכם כבסיס טורטייה למאפים, טוסטים וכריכים, והיום היא הבסיס שלכם לסמבוסק מהסרטים!!

החבי-טייה החדשה מגיעה אליכם היום ב-2 גרסאות מלוחות ומדליקות, לסמבוסק פיצה וסמבוסק ביצה וגבינה! אבל בעקרון חברים אתם יכולים לשים בתוכו מה שאתם רוצים!

מצרכים:

לחבי-טייה:

1 ביצה 

1 כף חמאת שקד/מקדמיה/טחינה

1/8 כוס שמנת/חלב צמחי (שקדים)

1/2 כף חמאה לשימון המחבת (אני ממליצה לכם להשתמש פה במחבת קרפים/שטוחה)

1 ביצה להברשה

2 כפות שומשום לקישוט 


 למילוי של פיצה:

1/2 כוס עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות 

תבלינים: 

1/4 כפית אורגנו

1/4 כפית אבקת שום 

1/4 כפית מלח 

קורט צ׳ילי 

1/8 כפית פפריקה מעושנת 

1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת (כל סוג שאתם אוהבים)

 

 למילוי של הביצה:

1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת (כל סוג שאתם אוהבים)

1 ביצה קשה פרוסה 

תבלינים:

קורט מלח גס

1/8 כפית זעתר 

 

הכנה:

הכנת הטורטייה (הבסיס):

1.לפני הכל לחמם תנור על C190 (אפשר גם נינג׳ה על תוכנית של אפייה Bake). 

2.בקערה קטנה לטרוף ביחד את כל רכיבי הטורטייה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3.לחמם על אש בינונית מחבת עם חמאה ולהבריש את החמאה באופן כזה שכל חלקי המחבת יהיו משומנים היטב. 

4.לשפוך את הבלילה אל המחבת החמה ולסובב את המחבת בעדינות באופן כזה שהבלילה תפוזר על פני המחבת כולה.  

5.ועכשיו פשוט לחכות! עד שהבלילה מתמצקת כמעט לגמרי על פני המחבת ומקבלת ״בועות״ בחלק העליון שלה. ורק כשהבלילה מתמצקת לגמרי, אפשר להפוך בעזרת תרבד גדול את הטורטייה שלכם לצד השני לעוד דקה להשלמת עשייה. 

6.להניח את הטורטייה לצינון בצד (אני ממליצה מעל רשת צינון כדי למנוע היווצרות של רטיבות בחלק התחתון שלה). 

7.בזמן שהטורטייה מתקררת אפשר להכין את המילוי שלכם. 

עבור המילוי של הפיצה פשוט ערבבו את כל רכיבי המילוי בקערה ותכינו את התבלינים מראש ועבור המילוי של הביצה פשוט תכינו את מצרכי המילוי מראש. 

8.ועכשיו לחלק הכייפי! ההרכבה! 

מוכנים?

-קחו את הטורטייה שהכנתם, תניחו אותה מעל נייר אפייה ושימו במרכז שלה את רכיבי המילוי שלכם (סה״כ 2-3 כפות גדושות של מילוי, לא מעבר כדי שייסגר לכם בקלות). 

-עכשיו קפלו את העיגול למשולש/סמבוסק ותברישו את הקצוות עם מעט ביצה כדי שתוכלו לסגור את הסמבוסק בקלות.

-לפזר מעל שומשום/קצח/תבלינים ובעזרת נייר האפייה להעביר ולהכניס לתנור או לנינג׳ה למשך 5-7 דק׳, עד שהסמבוסק שלכם מזהיב, מתייצב ונראה מוכן. ֿ

9.בעזרת נייר האפייה להוציא את הסמבוסק מהתנור ולהעביר למגש או צלחת הגשה.

bottom of page