top of page

מאפה שבלולי פסטו

דל פחמימה | ללא גלוטן

15 דק' אפייה בתנור

9 שבלולים בינוניים

45 דק' וזה מוכן!

הבצק של המאפה הזה הוא למעשה בצק ה"פט הד" על בסיס קמח שקדים וגבינה.
יש לבצק הזה גרסאות שונות והוא משמש אותנו הרבה מאוד באפייה דלת פחמימה. הבצק של המאפה הזה הוא בסיס מעולה שיכול לקבל אליו כל מיני ממרחים פיקנטיים, כמו ממרח שום, פסטו, עגבניות מיובשות ועוד ואפילו תרד, פטריות מוקפצות וכד'.

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

50 גרם גבינת שמנת

1 ביצה

1 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

למילוי:

50 גרם גבינת פטה מפוררת

50 גרם ממרח פסטו 

לציפוי:

1 ביצה/ 1 כף חמאה מומסת

1 כף שומשום

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית אפייה ריבועית (20/20 ס"מ).
2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד גבינות מוצרלה ושמנת (כ-2 דק' על חום מקסימלי).
3. להוסיף לקערת הגבינות המומסות, קמח שקדים, אבקת אפייה וביצה.
4. לערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה. ללוש כמה דק', עד לקבלת כדור בצק מוכן לעבודה.

*במידה והבצק רטוב ודביק לעבודה, להוסיף 1 כף קמח שקדים ולקמח גם את משטח העבודה.
5. בעזרת מערוך לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה, ליצירת מלבן של בצק.
6. למרוח מעל הבצק שכבה נדיבה של ממרח פסטו ולפזר מעליו גבינה בולגרית מפוררת.
7. בעזרת נייר האפייה לגלגל בעדינות את הבצק עם המילוי ליצירת גליל.
8. בעזרת סכין משומנת לפרוס את הגליל ל-9 שבלולים.
9. את השבלולים להעביר לתבנית האפייה כך שיהיו מונחים אחד ליד השני עם החלק ה"פתוח" והמילוי כלפי מעלה. להבריש עם חמאה מומסת/ביצה ולפזר מעל מעט שומשום.
10. להכניס לתנור לאפייה של 15-18 דק', עד להזהבה.

bottom of page