הכנתי לכם היום מתכון שהוא פשוט קסם טהור - לחמניות אוויריות ונפלאות עם פחות מגרם פחמימות ללחמניה!
הסוד? חלבוני ביצים מוקצפים וגבינה מגורדת שיוצרים יחד טקסטורה מדהימה שממש מזכירה לחם אמיתי.
הלחמניות האלה מושלמות לחג, אפשר להגיש אותן לצד גבינות שמנות וירקות, להכין מהם כריכים נפלאים או סתם לנשנש עם חמאה מלוחה מעל.

מצרכים:
6 חלבונים (חלבון של ביצה L)
1 כפית אבקת קרם טרטר
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס אבקת חלבון מי גבינה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (ממליצה לשלב עם גבינת פרמז׳ן)
הכנה:
1.לחמם תנור ל-160C.
2.במיקסר (עם וו בלון) להקציף ביחד את החלבונים עם אבקת קרם טרטר, אבקת אפייה ומלח עד שמתקבל קצף תפוח, יציב ומעט נוקשה.
3.להוסיף לתערובת את אבקת החלבון והגבינות המגורדות ולערבב (עם וו גיטרה) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4.להעביר את התערובת אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) בצורת תלוליות.
5.לפזר גבינה/מלח גס/שומשום מעל לקישוט.
6.להכניס לתנור לאפייה של כ-30 דק׳, לאחר מכן לכבות את התנור ולפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות בתנור ל״ייבוש״ לעוד 10 דק׳.