מכירים את הלחמים הארוכים שמצופים בגרעינים ובכל טוב ?
אז יצא לי להיתקל בכאלה לפני כמה שבועות בעודי מסתובבת אי שם באזור רמת אביב. ומאז הלחם והריח לא יוצאים לי מהראש
אז החלטתי לייצר גרסה משלי, ללא גלוטן וללא קמחי דגנים, עם מלא טעם ותענוג צרוף בכל ביס.
המתכון מהיר וקצר ובטוח הולך להיות אחד מהלהיטים אצלי בבית - מקווה שגם אצלכם.
טיפ שלי אליכם: תנפו את הקמח שקדים, זה מורגש בתוצאה הסופית של הבצק והופך אותו ליותר אוורירי ונעים.
המילוי של הגבינה יכול להיות מוחלף באפשרויות מעניינות נוספות, כמו למשל: זיתים, רוטב פיצה ועוד.
מצרכים:
לבצק:
170 גרם מוצרלה מגורדת
5 כפות חמאה
2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת שום
1 ביצה
למילוי:
50 גר' גבינה בולגרית
1-2 כפות תבלין זעתר
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.
3. להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.
4. לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.
5. להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.
6. לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
7. לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).
8. במרכז כל "חצי" להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך חתיכת הבצק ולפזר מעל זעתר.
9. לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג'חנון).
10. להבריש ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.
11. להכניס לתנור למשך 18 דק', להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.
* אפשר להגיש חם/קר.
**לאחסן בקירור.