ידעתם שגם בקיטו אפשר להכין טורטיות רכות וגמישות?
וחוץ מזה שיש בהן רכיבים לפנתיאון, יש בהן לא יותר מ-2 גרם פחמימה לטורטייה אחת!
מתכון שהוא פשוט פיתרון!
מקסדיה לארוחת בוקר ועד טאקו בערב, וכשבא גם סתם טוסט מהיר שהוא ארוחה שלמה.
עם בחירת רכיבים נכונים קיבלנו פה מאפה מחבת מהיר וגמיש עם טעם נפלא, ואפשר להכין את הטורטיות מראש ולחמם בכל פעם שרוצים.

מצרכים:
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס פרמזן׳ן מגורדת
1/4 כפית מלח,
1/4 כפית אבקת בצל,
1/4 כפית אורגנו/טימין
1/2 כפית קאנטן גאם
1 כף פסיליום
עד 1/2 כוס מים
חמאה/שמ״ז לטיגון
הכנה:
1.הכנת תערובת יבשה: בקערה בינונית לערבב את כל הרכיבים היבשים למעט הפרמזן.
2.הוספת הגבינה: להוסיף את הפרמזן המגורד ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3.יצירת הבצק: להוסיף מים בהדרגה תוך כדי קיפול עדין של התערובת, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
טיפ חשוב: הבצק יהיה מעט דביק בגלל הקסנטן גאם - זה נורמלי!
4.חלוקה: לחלק את כדור הבצק ל-4-6 חלקים שווים.
5.רידוד: לרדד כל חלק בעדינות בין 2 ניירות אפייה משומנים.
חובה לשמן את ניירות האפייה!
6.חימום המחבת: לחמם מחבת רחבה עם מעט חמאה או שמן זית.
7.הכנת הטורטיות:
oלהשאיר את הטורטיה המרודדת על נייר האפייה התחתון
oלהעביר בעזרת הנייר ולהפוך למחבת החמה (הטורטיה למטה, נייר האפייה למעלה)
oכשהבצק מתחיל להתמצק, לקלף את נייר האפייה ולהפוך לצד השני
oלאפות כמה שניות נוספות עד להשחמה קלה
8.קירור: לצנן על רשת לפני אחסון או הגשה.
טיפים נוספים:
•לאחסון: לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה
•להגשה: מושלמות עם גואקמולי, סלסה או מילוי חלבון לבחירה

