top of page

חלה במילוי בשר

דל פחמימה | ללא גלוטן

25 דקות אפייה בתנור

1 מאפה

45 דק' וזה מוכן!

מתכון לחלה רכה וטעימה על בסיס גבינה. הבצק והטכניקה הם בסיס למגוון רחב של מילויים וייתנו לכם תוצאות שונות ומגוונות למאפה חגיגי, מפנק ומשביע במיוחד - הכל כמובן דל פחמימה, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן. ולמי שצמחוני/שומר כשרות מצורפת גם הצעה למילוי צמחוני.

מצרכים:

למילוי בשרי:

200 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן קצוץ דק

1 שן שום כתוש

תבלינים (לפי הטעם): כמון, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (מעט), בהרט (1/2 כפית)

1 ביצה

שמן זית לטיגון


למילוי צמחוני:

3 חבילות של פטריות שמפיניון פרוסות דק

1 בצל לבן קצוץ דק

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם צנוברים קלויים קלות על מחבת (ללא שמן)

תבלינים (לפי הטעם): מלח, פלפל, אבקת שום, אגוז מוסקט (קורט-לא חובה)

1 ביצה

שמן זית לטיגון


לבצק של החלה:

2.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (שתיים וחצי כוסות)

50 גרם גבינת שמנת

1.5 כוס קמח שקדים (כוס וחצי)

1 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

1 ביצה להברשה (להזהבת המאפה)

1 כף שומשום לקישוט

הכנה:

מילוי בשרי:

1. לחמם במחבת רחבה שמן זית ולטגן את הבצל כמה דק' עד לשקיפות.

2. להוסיף את הבשר למחבת ולבשל במשך כמה דק', עד להשחמה מלאה של הבשר.

3. להוסיף למחבת שום ותבלינים ולבשל הכל ביחד במשך כמה דק׳ נוספות.

4. לחכות שהתערובת תתקרר מעט, להוסיף ביצה ולערבב היטב.

*להניח בצד עד שהבצק של החלה מוכן לשלב המילוי.


מילוי צמחוני:

1. לחמם במחבת רחבה שמן זית ולטגן את הבצל כמה דק' עד לשקיפות.

2. להוסיף למחבת את הפטריות ולבשל הכל ביחד עד שהפטריות מגירות נוזלים ומאבדות נפח.

3. לתבל ולבשל ביחד עוד כמה דק'.

4. להוריד את המחבת מהאש ולהוסיף לתערובת צנוברים, גבינה בולגרית וביצה. לערבב לתערובת אחידה.

*להניח בצד עד שהבצק של החלה מוכן לשלב המילוי.


בצק:

1. לשים את השומשום בקערה קטנה ואת הביצה הטרופה בקערה קטנה נוספת.

2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס מוצרלה עם גבינת שמנת (כ-2 דק' על חום גבוה) ולערבב.

3. להוסיף לקערה של הגבינות קמח שקדים, אבקת אפייה וביצים.

4. לערבב וללוש עד לקבלת בצק (במידה והבצק דביק אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח שקדים).

5. לחלק את הבצק ל-8 כדורי בצק קטנים.


הרכבה ואפייה-

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית אפייה עגולה, בקוטר של 20-23 ס"מ.

2. את כל אחד מכדורי הבצק לרדד טיפה ליצירת עיגול (בצק בגובה 1/2 ס"מ).

3. במרכז העיגול לשים את המילוי שבחרנו להכין.

4. לסגור את הבצק על המילוי באופן שיווצר לנו כדור בצק ממולא.

5. את כדורי הבצק לגלגל בקערה עם השומשום.

6. כשכל הכדורים מוכנים וממולאים, להניח אותם בצורה מסודרת בתבנית, למרוח מעל מעט ביצה ולפזר עוד קצת שומשום.

7. להכניס לתנור לאפייה של 20-25 דק', עד שהחלה משחימה ונראית עשוייה.

** לחכות כמה דק' לפני שבוצעים חתיכה ומגישים.

bottom of page