top of page

גליליות לחם במילוי דברים טובים

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דקות אפייה בתנור

4 גליליות

35 דק' וזה מוכן!

גרסה דלת פחמימה ובריאה ללחמניית בורקס מפתיעה.
הייחודיות בבצק הזה היא רכיב הפסיליום שקושר את רכיבי הבצק, מעניק לו גמישות ונפח ותורם ליצירת בצק נוח ומאפשר לעבודה.

מצרכים:

לבצק:

1.5 כוסות של קמח שקדים (כוס וחצי)

1/2 כוס אבקת פסיליום

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 כוס מים חמימים (כמעט רותחים)


למילוי:

1 כוס גבינת גאודה מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה אחרת כמו מוצרלה/קשקבל)

50 גרם גבינת פטה פרוסה למלבנים/ריבועים דקים

1 כף אורגנו

אפשרויות נוספות למילוי:

זיתים ירוקים פרוסים

חצילים/פלפלים קלויים

ממרח עגבניות מיובשות


 לציפוי:

1 ביצה עם מעט מים (להברשה)

2-3 כפות קצח

2-3 כפות פרג

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים.

3. להוסיף לתערובת את המים ב-2 פעימות ואחרי כל פעם לערבב וללוש עד להטמעה מלאה של המים בבצק.

4. ללוש  את הבצק שמתקבל במשך כמה דק', עד שמתקבל כדור בצק לח ונוח לעבודה.

5. להניח את הבצק בצד במשך 5 דק' למנוחה והתייצבות.

6. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל אחד מהחצאים לרדד בין 2 ניירות אפייה למלבן.

7. כל אחד מהמלבנים לחצוץ במרכז (לאורך) לקבלת 2 מלבנים צרים.

8. במרכז כל אחד מהמלבנים (סה"כ 4) להניח את התוספות והמילוי שאתם רוצים.

9. לסגור את המלבנים באופן שיעטוף את המילוי שבמרכז. בגלל שהבצק בשלב הזה כבר פחות דביק, צריך "לצבוט" את 2 הקצוות ביחד כדי לחבר ביניהם לצורה של גליל (אפשר להיעזר עם מעט מים).

10. להבריש כל אחד מהגלילים שקיבלנו עם תערובת הביצה ולפזר מעל את הציפוי הרצוי.

11.להכניס לתנור לאפייה למשך 10 דק'.

12. אחרי 10 דק' להוציא מהתנור ולהפוך את הגלילים לצד השני (מה שהיה מונח כלפי מטה עכשיו יהיה למעלה).

13. להחזיר לתנור ל-10-12 דק' נוספות, עד שהמאפה מקבל מעט נפח ונראה מוכן.

bottom of page