top of page

בורקס מבצק מ-2 רכיבים בלבד

דל פחמימה | ללא גלוטן

15 דקות אפייה בתנור

בורקס משפחתי 1

35 דק׳ וזה מוכן!

הגיע הזמן להיכנס למטבח להכין
לעצמכם בורקס קסמים שבלולי!
כזה שהבצק שלו כל כך להכנה וכל כך טעים, שבטוח שתכניסו אותו למחברת המתכונים שלכם.
בצק שמורכב בסה״כ מ-2 רכיבים!
מוכנים?

מצרכים:

לבצק:

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 

150 גרם קמח שקדים 

מעט מלח


 למילוי:

3-4 פרוסות של גבינה צהובה שמנה חתוכות למלבנים

 

מצרכים לקישוט:

1 ביצה טרופה 

2 כפות שומשום (לבן ושחור)

8 זיתים שחורים חצויים 

1 כף עלי תימין טריים

 

ממליצה להגיש ליד:

2 ביצים קשות וחצויות 

1 עגבנייה מגורדת עם מלח ואבקת שום (לפי הטעם)

הכנה:

1.לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עגולה עם נייר אפייה מעל (קוטר של 20 ס״מ).

2. לערבב בקערה נפרדת את רכיבי הבצק. לחמם במיקרו במשך כ-2 דק׳ על חום מקסימלי עד להמסה של הגבינה. 

3. ללוש את תערובת הבצק ולשטח בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה, עד לקבלת משטח בצק חלק ואחיד בגובה של כ-1/2 ס״מ.

4. בעזרת סכין חדה או גלגלת לחיתוך פיצה, לחתוך את הבצק ל-4 מלבנים. 

לשים לאורך כל מלבן את פרוסות הגבינה הצהובה ולקפל בעדינות לגליל צר. 

5. את הגלילים להניח בתבנית, באופן שבו ייווצר מאפה עגול ושבלולי (גליל אחד בתוך השני). 

6. להבריש את הבצק עם ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום ולהניח את הזיתים החצויים בחריצים שבין גלילי הבצק.

7. להכניס לתנור לאפייה של 12-15 דק׳, עד לקבלת הזהבה. 

8. כדי לוודא שגם החלק התחתון של המאפה נאפה היטב, להוריד את התבנית עם המאפה לחלק התחתון של התנור ולאפות עוד 5 דק׳. (במידה והחלק העליון כבר עשוי מידי, תניחו מעליו נייר אפייה). 

9. להוציא מהתנור ולהגיש חם עם ביצה קשה ורסק עגבניות ליד.

bottom of page