top of page

בורקס גבינה דל פחמימה

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דקות אפייה בתנור

8-10 יחידות

40 דק' וזה מוכן!

מי לא אוהב בורקס ? המאפה שמכיל ועוטף הכל ומגיע אלינו בצורה הכי מפנקת שיש ובדרך כלל מכיל הרי מרגרינה וקמח כשנמכר במאפיות.
אני מגישה לכם אותו פה בגרסה קלילה ומהירה עם בצק מדהים שיכול להיות בסיס להרבה מאפים ועובד מצוין עם המאפה הזה. המרקם לא מזכיר את המרקם של הבצק עלים שאנחנו מכירים מבורקס רגיל ועדיין הוא טעים ומפנק בצורה בלתי רגילה, ומשביע בטירוף.
אני שמה בו גבינה צהובה וקוטג', אפשר כמובן להוסיף ופטריות, זיתים, סוגי גבינות ועוד.

מצרכים:

לבצק:

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

150 גרם קמח שקדים

מעט מלח הימלאיה

למלית גבינה:

125 גרם גבינת קוטג' 9%

200 גרם גבינת מוצרלה

1 ביצה Large


לקישוט:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות שומשום

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C.

2. לערבב בקערה בינונית את רכיבי המלית ולהניח בצד.

3. בקערה נפרדת לערבב את רכיבי הבצק ולהמיס אותם ביחד במיקרו. חממו בתחילה למשך דקה, ערבבו וחממו ל-30 שניות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה ו"בצקית".

4. לרדד את תערובת הבצק עם מערוך בין שני ניירות אפייה, לקבלת משטח בצק חלק ואחיד בגובה של כ-5-6 מ"מ.

4. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל בינוני עד גדול. לשים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מלית ולקפל את הריבוע למשולש תוך כדי הידוק של הבצק מסביב (אפשר גם להבריש עם חלמון של ביצה לאורך הקצוות להדבקה).

6. למרוח חמאה מומסת מעל כל הבורקסים ולפזר מעל שומשום.

7. להכניס את הבורקסים לתנור למשך 20-25 דק', עד להזהבה.

* להגיש חם. 🍽️

bottom of page