top of page

בורקס במילוי פטריות

דל פחמימה | ללא גלוטן

15 דקות אפייה בתנור

16 בורקסים

50 דק' וזה מוכן!

נכון שאנחנו בחיפוש מתמיד אחרי מאכלים וחומרי גלם שהם סופר-פודס?
כאלה שיהיו בהם סיבים תזונתיים? שיעזרו למושבת החיידקים במעיים שלנו? שיתנו לנו בוסט של ויטמינים ומינרלים? וגם מפוצצים בנוגדי חימצון וגם דלים בפחמימה?

אז חברים יש לי התמכרות חדשה - פטריות!
כי לצד התכונות הנפלאות שלהן הן גם ממש מגוונות וטעימות וגם יודעות לקבל אליהן מגוון רחב של טעמים ומרקמים.

והיום הכנתי לנו מתכון שהוא חיבור לילדות, מתכון צמחוני שמפוצץ בערכים תזונתיים מדהימים! הכנתי לנו בורקס פטריות!

בורקס שהוא בעצם על בסיס של .. תהיו מוכנים כי זו הפתעה!

וכמו תמיד, המתכון הזה קליל ומהיר ולא דורש מכם שום ידע וניסיון במטבח!
רק חשק עז לבורקס פטריות!! אבל בגרסה המאוזנת והדלת פחמימה!

אז יאללה, אין מצב שאתם לא מכינים את המנה הזו!

מצרכים:

לטורטיה (בצק הבסיס של הבורקס):

5 ביצים

3 כפות חמאת שקדים

1 כוס מוצרלה מגורדת

1/4 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

 

מילוי:

2-3 כפות שמ״ז לטיגון

2 בצלי שאלוט

1 בצל לבן קטן

1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות

1 פטריית פורטבלו פרוסה 

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אבקת שום

קורט אגוז מוסקט 

 

מצרכים נוספים למילוי:

1 כוס גאודה מגורדת 

1 כוס בולגרית מגורדת 

תימין

 

ציפוי:

1 ביצה טרופה לציפוי 

2 כפות שומשום לציפוי

 

הכנה:

טורטייה:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית מכוסה היטב עם נייר אפייה בגודל של 37/27 ס״מ. 

2. בקערה לערבב ביחד את רכיבי הבסיס עד לקבלת בלילה אחידה. 

3. לשפוך את הבלילה אל התבנית ולהכניס לתנור לאפייה של כ-10 דק׳, עד להתמצקות מלאה של התערובת.

 

הכנה - מילוי:

4. במחבת סוטאג׳ לחמם שמ״ז ולטגן את הבצלים עד לשקיפות.

5.להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד כ-7 דק׳.

6. לתבל ולטגן עוד 3 דק׳ עד שהתערובת מתובלת לטעמכם ומוכנה. להניח בצד לצינון.

7. לחצות את משטח הבסיס ל-2, באופן רוחבי במרכז (כלומר ל- 2 מלבנים). 

8. להניח כל אחד מהמלבנים מעל נייר אפייה נפרד (יעזור לכם בשלב הגלגול). 

9. להבריש את קצוות משטחי הבצק/בסיס עם ביצה. 

10. לפזר מעל כל המשטח את הגאודה ולהניח בצד שקרוב אלינו את תערובת הפטריות באופן שבו תהיה תערובת לאורך כל המאפה.

11. לשים מעל גבינה בולגרית ועלי תימין. 

12. בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבסיסים ולסגור אותם לגליל עם המילוי בפנים.

13. להבריש עם ביצה ולפזר שומשום מעל. 

14. להכניס לתנור לאפייה ראשונית של כ-7 דק׳. 

15. להוציא מהתנור, להפוך את הגלילים, להבריש בביצה ולפזר שומשום.

16. להחזיר לתנור ל-7 דק׳. 

17. להניח את הבורקסים האפויים בצד לכמה דק׳, ואז לפרוס אותם לעיגולים בעובי של כ-2 ס״מ (כלומר ליחידות של בורקסים). להניח אותם עם הפנים כלפי מעלה ולהבריש שוב עם ביצה  ולפזר שומשום מעל. 

18. להכניס לאפייה של 5 דק׳, עד לקבלת הזהבה, והמסה של הגבינה.

bottom of page