כשמתעורר בנו חשק למשהו קליל, המתכון הזה יבוא לכם בול! בורקיטס (מאפה ממולא) דל פחמימה וללא גלוטן על בסיס בצק מוצרלה - מתאים למגוון רחב של מילויים, החל מגבינות, ירקות ואפילו בשר (למי שאינו שומר כשרות). כייף ליד מרק / סלט / לבד.

מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת בצל
1 כפית Italian Seasoning
3 ביצים (מופרדות ל-2+1 בשתי קערות נפרדות)
3 כוסות מוצרלה
5 כפות גבינת שמנת
1/4 כוס של שומשום, פרג וכד'
כ-20 קוביות קטנות של גבינה בולגרית
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה ותבלינים.
3. בקערה נפרדת שמתאימה למיקרו להמיס ביחד מוצרלה וגבינת שמנת.
4. להוסיף לתערובת הגבינות 2 ביצים טרופות ולערבב מהר והיטב.
5. להוסיף אל תערובת הגבינה והביצים את תערובת הקמח שקדים ב-2 פעימות. לערבב וללוש עד לקבלת בצק.
6. להרטיב מעט את הידיים ולגלגל את הבצק לכ-20 כדורים (תלוי בגודל הלחמניות שאתם רוצים).
7. לקחת כדור ביד, ללחוץ עם האגודל במרכז הכדור כדי לפעור "חור", לשים 2 קוביות של גבינה בולגרית ולסגור את הבצק מסביב לגבינה. להחזיר אל מגש האפייה.
8. להבריש את כדורי הבצק עם הביצה הנוספת שהשארנו בקערה נפרדת ולגלגל אותם בתערובת של השומשום והפרג. להניח בחזרה על מגש האפייה.
9. להכניס לתנור למשך כ-12-15 דק', עד שמשחים ומוכן (הכדורים משתטחים קצת לצורה של לחמניה בתנור).