הקוקילידה תמיד נתפסה אצלי כקינוח אקסטרה מפנק, מתאים לקיץ הלוהט ועשיר לימי חורף קרירים, פינוק אמיתי לילדים ולמבוגרים.
המתכון שלפניכם הוא לקוקילידה ביתית, סופר קלה להכנה, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר עם גלידה ביתית בטעם חמאת בוטנים. הכמות של הגלידה מספיקה ל-6-8 קוקילידות עמוסות וגדושות.

מצרכים:
גלידה:
1/2 כוס חמאת בוטנים (ללת״ס)
3/4 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כוס ועוד 2 כפות חלב שקדים
1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף בוטנים קלופים קצוצים גס (אפשרות, לא חובה)
עוגייה:
3 כוסות קמח שקדים
1 כוס ממתיק
6 כפות אבקת קקאו אורגני לל״ס
1/2 אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
2 כפיות תמצית וניל
100 גרם שברי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
הכנה:
גלידה:
1. להקציף במיקסר או עם מיקסר ידני את השמנת במשך כמה דק', עד לקבלת "חצי" הקצפה.
2. להוסיף באיטיות את שאר הרכיבים; חלב שקדים, ממתיק, חמאת בוטנים ותמצית וניל ולהקציף ביחד כמה דק' נוספות.
3. להוסיף את הבוטנים הקצוצים (במידה ורוצים).
4. להעביר את התערובת למיכל שמתאים למקפיא.
5. לשים במקפיא לפחות 3-4 שעות, עד לקבלת מרקם "גלידתי".
עוגיה:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. בקערת מיקסר לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.
3. להוסיף לקערה חמאה, תמצית וניל וביצים ולערבב לקבלת תערובת אחידה.
4. לקפל אל תוך התערובת את שברי השוקולד.
5. להעביר את תערובת העוגיות אל תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה באמצעות כף - כף גדושה מהתערובת עבור כל עוגייה.
6. עם ידיים מעט רטובות, להחליק ולשטח מעט את העוגיות.
7. להכניס לתנור לאפייה של 13-15 דקות.
הרכבה:
1. לקחת עוגייה ולהניח מעליה את הכמות הרצויה של הגלידה.
2. להניח מעליה עוגייה נוספת.
3. להכניס למקפיא עד להגשה (רצוי לא יותר משעה).