כרובית היא אחד הירקות שמככבים הכי הרבה בתזונה דלת פחמימה ומעבר להיותה מצטיינת בערכים התזונתיים שלה, היא גם טעימה בטירוף ואפשרויות ההכנה והבישול שלה נרחבות ומגוונות.
יש 2 אפשרויות להכנת קוסקוס כרובית.
הראשונה שתיקח לכם קצת יותר זמן, כוללת גירור של הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורי "קוסקוס" קטנים עם מרקם נפלא.
האפשרות השנייה היא לעצלנים או לממהרים שבינינו והיא כוללת שימוש בפתיתי כרובית מוכנים וקפואים שניתן לקנות היום בכל רשתות השיווק.
מצרכים:
כרובית בגודל בינוני
לפחות 1/4 כוס שמן זית (או 100 גרם חמאה. אפשר לשלב.)
2 שיני שום כתושות
מלח
המלצה לתבלינים נוספים: אורגנו, טימין, אבקת שום
הכנה:
1. לשטוף את הכרובית ולחתוך אותה לפרחים.
2. לגרר את הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים שמזכירים במרקם קוסקוס.
3. לחמם מחבת נון סטיק עם שמן זית או חמאה (או שניהם).
4. להוסיף למחבת שום כתוש.
5. להוסיף את הכרובית ולתת לה להתבשל עד לריכוך והזהבה קלה, תוך כדי ערבוב כל כמה דק'.
6. לתבל עם מלח ושאר תבלינים ולבשל עוד כמה דק' עם מכסה.