פנקייק יפני קטוגני, או כמו שם המנה ביפן, "פנקייק עננים". אוורירי, רך, ודל בפחמימות – מושלם לארוחת בוקר חגיגית או לקינוח מפנק שכולם יאהבו.

מצרכים:
4 ביצים - מופרדות
2 כפות אבקת חלבון ביצה
1 כפית ג׳לטין או לחילופין 1/2 כפית אבקת קרם טרטר
2.5 כפות ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני להקציף חלבונים עם אבקת קרם טרטר/ג׳לטין, עד לקבלת קצף חצי קשיח (מומלץ בקערת מיקסר באמצעות וו בלון).
2. להוסיף לתערובת את אבקת החלבון ולהקציף עוד כמה שניות ליצירת תערובת אחידה.
3. בקערה קטנה לטרוף ביחד חלמונים עם ממתיק.
4. לקפל ביחד את 2 התערובות-תערובת חלמונים אל תערובת חלבונים, עד ליצירת תערובת אחידה, חלקה ואוורירית.
5. לחמם מחבת בגודל בינוני לחום נמוך-בינוני ולשמן אותה קלות (הברשה של חמאה או התזה של שמן קוקוס/MCT).
6. לצקת אל המחבת 1 מצקת (בערך 1/3 כוס בלילה).
7. להמתין עד שהפנקייק מתחיל להתמצק ומופיעות בועות, ורק כשהפנקייק כמעט מוצק ויציב לגמרי אפשר להפוך אותו אל הצד השני בעזרת תרבד ארוך ורחב.
8. לעשיית הצד השני של הפנקייק, לכסות את המחבת למשך 1-2 דק׳, עד לעשייה מוחלטת של הפנקייק.
*במידה ורוצים להוסיף נטיפי שוקולד (ללת״ס), יש להוסיף אותם מיד לאחר יציקת הבלילה אל המחבת.