מי לא אוהב פנקייקים?
רכים, מתוקים והריח.... הריח שממלא את המטבח באווירה חמימה ועוטפת.
אבל מה עושים כשרוצים להימנע מפחמימות? ואפילו מקמחים דלי פחמימה?
אל דאגה - כי אפשר גם אחרת!
המתכון לפנקייק הזה הוא פיתרון מושלם לכל מי שרוצה ליהנות מהמאכל האהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מבלי להתפשר על עקרונות התזונה הדלת פחמימה.
הוא מתאים למי שרגיש לגלוטן, למי שנמצא באורח חיים קיטוגני ודל פחמימה וגם למי שפשוט רוצה לשלב טעמים מפנקים ביום-יום מבלי ליפול לבור של פחמימות וסוכרים.
פנקייק קיטוגני בלי קמח בכלל, שאפשר להוסיף לו טאצ׳ אישי עם קצפת ללת״ס ואפילו קצת פירות יער ליד.
טיפים חשובים להכנה:
1. חממו את המחבת לחום בינוני.
2. צקו את הבלילה על מחבת משומנת קלות בלבד.
3. הפכו את הפנקייקים בעדינות רק כשהם מתמצקים לחלוטין בצד התחתון שלהם

מצרכים:
2 ביצים
4 כפות יוגורט
3 כפות ממרח שקדים
2-3 כפות ממתיק
1 כפית אבקת סודה לשתייה
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב את רכיבי הבלילה לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. לחמם מחבת רחבה ושטוחה לחום בינוני - מומלץ מחבת קרפים/פנקייקים.
3. לשמן מעט את המחבת בעזרת הברשת חמאה או שמן MCT.
4. לצקת 1.5 כפות מהבלילה עבור כל פנקייק.
5. להמתין שהפנקייק יתמצק כמעט לחלוטין ורק אז להפוך אותו לצד השני.
6. להגיש חמים ומפודר עם ממתיק אבקת סוכר, או מייפל קיטוגני ליד.