top of page

עוגה או סופגניה

דל פחמימה | ללא גלוטן

10 יחידות

60 דק' וזה מוכן !


בכל חנוכה אני שואלת את עצמי מה אכין השנה שיהיה טעים, חגיגי ודל פחמימה?
אז לביבות זה קל בתזונה דלת פחמימה, לביבות כרובית, קישוא, קולורבי, בצל - חגיגה!
אבל סופגניה?? זה באמת אתגר.
אז קבלו מתכון שווה במיוחד למאפה שהוא מאפינס/סופגניה, במילוי שווה של ריבה ביתית ללא תוספת סוכר

מצרכים:

בלילה:

1/2 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס ממתיק 

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס 

1/4 כוס אבקת חלבון

1.5 כפיות אבקת אפייה (כפית וחצי)

1/4 כפית מלח 

4 ביצים

1/4 כוס חמאה מומסת/60 גרם 

1/4 כוס מים


מילוי:

ריבת תותים ביתית ללת״ס


קישוט:

2 כפות כוס ממתיק אבקת סוכר 



הכנה: 


1. להתחיל עם הכנת הריבה ובזמן שהריבה מתקררת להכין את המאפינס. 

2. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית שקעים משומנת או כוסות אפייה משומנות שמתאימות לקאפקייקס או למאפינס. . 

3. בקערה בגודל בינוני ללערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיקים, אבתק חלבון, אבקת אפייה ומלח. 

4. להוסיף לתערובת ביצים וחמאה ולערבב היטב. להוסיף את המים ולערבב עד לקבלת תערובת סמיכה אך נוחה למזיגה. 

5. בעזרת כף להעביר את התערובת אל התבנית או אל כוסות האפייה (כ-2 כפות של תערובת ליחידה). 

6. להכניס לתנור לאפייה למשך 22-24 דק׳, עד שמתקבלת הזהבה קלה. 

7. לצנן את המאפינס לגמרי לפני שממשיכים לשלב הבא. 

8. אחרי שהמאפינס התקררו לגמרי, לחלץ אותם מכוסות האפייה או מהתבנית ולהתחיל במלאכת יצירת החורים למילוי הריבה. את החורים יש ליצור בעדינות משני צידי המאפה בעזרת קש (עדיף רב פעמי בגלל שהוא קשיח יותר).

9. בעזרת שקית זילוף עם צנתר, למלא את החורים בריבה המוכנה. 

10. לפדר בממתיק אבקת סוכר מעל ובצדדים, לקבלת עיטוף מלא של המאפה. 



bottom of page