איך אתם אוכלים את העד חצות שלכם?
קודם את השוקולד ואח"כ את הבסקוויט? או פשוט נותנים ביס?
אני חושבת שעד חצות זו ה-עוגיה שיש עליה הסכמה מוחלטת, כי היא פשוט הכי טובה! פשוטה, של פעם, אבל חגיגה!
אז למה שגם לנו לא יהיה עד חצות? בגרסה דלת פחמימה?
בלי גלוטן וללא תוספת של סוכר?
ובדיוק בשביל זה אני כאן, כדי להכין לכם את המתכונים של הדברים שאתם הכי אוהבים!
שימו לב!
1. לצינון הבסקוויט יש 2 שלבים וחשוב מאוד לעקוב אחריהם.
2. בנוסף, את השוקולד חותכים עם הבסקוויטים אחרי 20-30 דק' במקפיא, בשלב שבו השוקולד קצת מתייצב אבל עדיין מספיק רך לחיתוך מבלי להישבר.
אז בלי להכביר במילים, קבלו את הגרסה השמחה והדלת פחמימה של העד חצות של התפריט!
אני מקווה שאתם מאלה שפשוט נותנים ביס, כי במקרה הזה השילוב של הבסקוויט עם השוקולד הוא פשוט חלומי ומטריף!
מצרכים:
לבסקוויט:
2 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס ממתיק פחות כף
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1/2 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה L
2 כפות חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל או 1/2 כפית תמצית מייפל
לשכבת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר/חלב ללת״ס
הכנה:
בסקוויט:
1. לחמם תנור ל-150C.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיקים, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
3. להוסיף לתערובת את הביצה, החמאה המומסת, ותמצית הוניל/מייפל ולערבב היטב ליצירת בצק.
4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לצורה של מלבן, בגובה של כ-1/2 ס"מ.
5. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, גלגלת משוננת או סכין, לחתוך את הבצק למרובעים בגודל הרצוי.
6. בעזרת מזלג או מחורר אפייה, לחורר את הבצק כדי שיקבל את המראה המוכר של הבסקוויטים.
7. להכניס לתנור לאפייה של 20-30 דק' עד להזהבה קלה.
8. לצנן לפחות 20 דק' לפני שמפרידים לגמרי בין הבסקוויטים ומסדרים בשכבה אחידה על פני התבנית. להיעזר שוב בגלגלת או בסכין.
9. להחזיר את התבנית עם הבסקוויטים אל התנור הסגור כשהוא עדיין חם, ולהשאיר את הבסקוויטים לעוד 30 דק' להמשך אפייה. אני ממליצה בשלב הזה להפוך את הבסקוויט לצד השני, לעשייה מיטבית בשני הצדדים. בנוסף, אם התנור כבר לא מספיק חם, תחממו אותו שוב ל-200 מעלות לכמה דק', ואז תסגרו.
10. לצנן לגמרי לפני שממשיכים לשלב הבא של ציפוי הבסקוויטים בשוקולד.
ועכשיו לשלב הכייפי:
1. להמיס את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו.
2. להעביר את השוקולד המומס לתבנית שמתאימה למקפיא.
3. להניח את הבסקוויטים המוכנים על גבי השוקולד במרווחים שווים ולהכניס למקפיא עד להתמצקות של השוקולד.
4. כשהשוקולד יציב, אבל עדיין קל לחיתוך, אחרי בערך 20 דק', לחתוך ולהפריד בין הבסקוויטים בעדינות.
5. להחזיר את הבסקוויטים למקרר/למקפיא להמשך התייצבות של השוקולד.