top of page

סינימיני'ס

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

3 מנות בינוניות של סינימיניס

45 דק' וזה מוכן !

דגני הבוקר יושבים על 2 דברים שמאוד חסרים בעיני בתזונה, הראשון הוא חטיפים קריספיים, והשני הוא חטיפי הבוקר ו״הבריאות״.
חטיפים שבדרך כלל מפוצצים הסוכר והקשר בינם לבין בריאות לא נמצא ולא קיים.
וזו הסיבה שאני כל כך מתרגשת לשתף אתכם היום בגרסה שלי לסינימיניס, גרסה שעשויה מ-3 רכיבים בלבד! מזינים ובריאים, ללא גלוטן וללא תוספת של סוכר ובנוסף היא גם טבעונית!

חשוב שתדעו!
1. הסינימיניס מקבלים קריספיות נעימה אחרי הטיגון/אפייה הראשונים. הקריספיות שלהם -לא- נשמרת לאחר מכן, כלומר, ביום למחרת הם כבר לא יהיו קריספיים.
2. ולכן! אני ממליצה להכין את הבצק עד לשלב הרידוד והחיתוך ולאחסן אותו במקפיא, ולעשות את השלב הקצר של הטיגון/אפייה לפני ההגשה.
3. את הסינימיניס אפשר לטגן, לאפות או להכין בנינג'ה בתוכנית אייר פריי (200C למשך 5-6 דק').

מצרכים:

בצק:

100 גרם + 2 כפות של קמח שקדים

1 כפית קסנטן גאם

5-6 כפות מים חמימים


 תבלינים:

1 כף ממתיק אבקת סוכר

1/4 כפית קינמון

כ-1/2 כוס שמן קוקוס או שמן MCT לטיגון


מצרכים לציפוי:

1 כף ממתיק "רגיל" (כמו סוכר)

1/2 כף קינמון

הכנה: 

1. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד את ה-100 גרם קמח שקדים עם הקסנטן גאם.

2. להוסיף לתערובת 5 כפות מים ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית. במידה והבצק יבש ולא גמיש מספיק אפשר להוסיף כף מים נוספת. במידה והבצק רוטב מידי, ניתן להוסיף עוד כף של קמח שקדים. 

3. לערבב וללוש את הבצק עד ליצירת כדור בצק מעט דביק. להניח בצד להתייצבות במשך כ-10 דק'.

4. לקמח בעזרת קמח השקדים הנותר נייר אפייה ולהניח מעל את כדור הבצק. לקמח גם את החלק העליון של כדור הבצק ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה.

* חשוב! הרידוד של הבצק צריך להיעשות עד לגובה של כ-1-2 מ"מ. יותר מזה יתן לכם תוצאה לא קריספית מספיק ופחות מזה, יקשה מאוד על העבודה עם הבצק.

5. אחרי שהבצק מרודד לגובה הרצוי, לפזר מעל את תערובת הממתקי והקינמון. 

6. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל בינוני (בערך 1/1 ס"מ) בעזרת סכין או גלגלת של פיצה.

7. להכניס את הבצק המרודד והחתוך למקפיא למשך 1/2 שעה לפחות.

8. ועכשיו לשלב הטיגון/אפייה. להוציא את הבצק המרודד והחתוך מהמקפיא ולהפריד  בין הריבועים החתוכים.

9. את הריבועים אפשר להכין בכמה דרכים:

-טיגון לא עמוק בשמן, 2-3 דק' מכל צד, עד לקבלת הזהבה.

-אפייה בתנור בחום של 200C, למשך כ-5 דק' מכל צד, עד לקבלת הזהבה.

-"טיגון" בנינג'ה, בתוכנית איי פריי, בטמפ' של 200C, במשך כ-5-6 דק', עד לקבלת הזהבה.

10. בכל דרך שבה הכנתם את ריבועי הסיני מיניס, יש להוציא אותם מכלי החימום אל רשת ומיד לערבב אותם בתערובת של הציפוי, שכוללת ממתיק וקינמון.

להמתין כמה דק' לקירור והתקשות של הריבועים ולהגיש עם יוגורט יווני או חלב שקדים!

bottom of page