אחד הדברים הטובים שקרו לנו בקורונה (אין הרבה, אבל בכל זאת) הוא השהייה שלנו בבית עם הילדים וההזדמנות שלנו לבשל ולאכול לפחות ארוחה אחת ביום עם הילד ודס. האתגר הוא כמובן למצוא את אותם מתכונים פשוטים ואהובים רק בגרסה הבריאה והדלת פחמימה שלהם שתהיה גם לטעמם של הילדים.
אז קבלו מתכון לשניצל קריספי ועשיר בטעם שאני מקווה שיאהבו אצלכם כמו שאוהבים אצלי. שניצל דל פחמימה עם הטעם הביתי האהוב במעטפת עשירה בסידן וחלבון.

מצרכים:
1/2 קילו חזה עוף לשניצל (אני מעדיפה דק דק)
שמן זית לטיגון
לבלילה של המשרה:
3 ביצים
1-2 כף סויה ללא גלוטן או "קוקונט אמינו" (תחליף לסויה ללא גלוטן וללא סוכר)
1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
לתערובת של הציפוי:
1.5 כוסות קמח שקדים/ שקדים טחונים (כוס וחצי)
1/2 כוס פרמז'ן מגורדת (למי שלא שומר כשרות, התוספת היא לא חובה, אבל זו בהחלט אפשרות שמוסיפה ונותנת טעם מיוחד).
תבלין עוף או תבלין פילדלפיה, לפי הטעם
2 כפות שומשום
הכנה:
1. בקערה לערבב ולטרוף את חומרי הבלילה של המשרה.
2. לחתוך את חזה העוף לנתחים בגודל "שניצלונים".
3. להעביר את חזה העוף לקערה של המשרה.
4. בקופסה או בתבנית רחבה ומעט עמוקה, לערבב את כל מצרכי הציפוי.
5. לחמם במחבת נון סטיק רחבה ומעט עמוקה שמן זית.
6. להעביר את נתחי החזה עוף מהמשרה אל התערובת של הציפוי באופן שיעטוף את כל נתח היטב.
7. לטגן את השניצלים כמה דק' בכל צד עד שזהיב ונהיה "קריספי".
* להגיש חם או פשוט לאכול היישר מהמחבת.