כשמגיע סוף היום ותוקף אותנו רעב ובא לנו משהו טעים "כאן ועכשיו", אנחנו מכינים בכמה דק' את הבסיס לטוסט המדליק הזה וממלאים במה שמתחשק, גבינה צהובה, צ'דר, פטריות, בצל ועוד. זו מנה מאוד מספקת ומשביעה שתשכיח מכם את הגעגועים לימי הבייגל-טוסט העליזים של "אבולעפיה".
מצרכים:
3 כפות קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות חמאה
1 ביצה
מלח
תוספות:
גבינה צהובה, גבינת צ'דר, פטריות, זיתים, זעתר, בצל, טימין ועוד.
הכנה:
1. בקערה בינונית לערבב קמח שקדים, ביצה, אבקת אפייה ומלח.
2. להמיס חמאה במחבת או במיקרו.
3. להוסיף את החמאה תוך כדי ערבוב עם מטרפה לתערובת הקמח שקדים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לשפוך את התערובת למחבת חמה עד שהיא מתמצקת ונראית כמו פנקייק גדול. להפוך לצד השני אחרי 1-2 דק׳.
5. להוריד מהמחבת את הבסיס שהתקבל ולחצות אותו לשניים.
6. למלא כמו טוסט רגיל - גבנ"צ, גבינת צ'דר, זיתים, פטריות ועוד.
7. להחזיר למחבת לחימום של כ-1-2 דק' מכל צד (מכוסה), עד שהגבינה נמסה לגמרי.
* להגיש חם.