המתכון הזה קל להכנה ברמה שאין פה באמת מה להכין, והסוד הגדול כמו תמיד, הוא בחירת חומרי הגלם הנכונים.
היום בחרתי להכין את הממרח הזה עבור קרפ דל פחמימה משגע, שהמתכון שלו נמצא בספר המתכונים ארוחות שישי. פרטים על הספר תוכלו למצוא באתר בקטגוריה של "ספרי מתכונים" וגם בביו שבעמוד האינסטגרם.
מצרכים:
גרסה 1:
1/2 כוס חמאת אגוזי לוז
80 גרם שוקולד חלב/מריר ללת"ס, מומס
גרסה 2:
3/4 כוס חמאת אגוזי לוז
2 כפות אבקת קקאו אורגני
2-3 כפות ממתיק אבקת סוכר, או לחילופין 1 כף אינסטנט פודינג שוקולד ללת"ס
הכנה:
גרסה 1:
1. בכלי שמתאים למיקרו או בסיר קטן להמיס ביחד את השוקולד עם חמאת אגוזי הלוז.
2. לערבב היטב, לצנן מעט ולהעביר לכלי איחסון.
3. לשמירה על מרקם "ממרחי" מושלם, אני ממליצה לשמור את הממרח בכלי סגור, במקום מוצל ובטמפ' החדר.
*להשתמש כממרח שוקולד מעל קרפ או פנקייק, מעל פרוסת לחם, או פשוט להתפנק ישר מהכפית.
גרסה 2:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
*הערה לגבי הגרסה הזו: מבחינת המרקם שלה היא פחות "נוזלית" ומעט יותר סמיכה.