ידעתם שכרובית היא מעין גיבורת-על של עולם הבריאות?
דלה בפחמימה, עשירה בויטמין C וסיבים תזונתיים, היא אחד מרכיבי הגלם האהובים עלי ועומדת בראש אינספור מתכונים במטבח הדל פחמימה.
והיום אני מביאה אותה אליכם קצת אחרת - כי היום היא מתחפשת למאפינס פיצה.
גרסה קלה וכיפית להכין מאפה עם טעם מוכר ואהוב, מרקם רך ונפלא עם מעט קריספיות בקצוות, וכמובן אפשרות גיוון על שלל תוספות.

מצרכים:
לבצק:
1 כרובית בינונית מגוררת (3 - 3.5 כוסות)
3/4-1 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1/4 כפית מלח
1 ביצה
למילוי רוטב פיצה:
200 גרם רסק עגבניות ללת״ס
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום/2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אורגנו
1/4 כפית מלח
1 כפית ממתיק סוכר חום (לא חובה)
קורט תבלין צ׳ילי גרוס
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת שאוהבים
10-12 זיתים ירוקים/שחורים מגולענים וחצויים
תבנית שקעים בקוטר של כ-3-4 ס״מ (לשקע). עדיפות לתבנית סיליקון בכדי שיהיה קל יותר לחלץ את המאפינס מהתבנית
הכנה:
1.במחבת גדולה לחמם תוך כדי ערבוב את הכרובית המגוררת במשך כרבע שעה על מנת לייבש אותה ולקבל הזהבה קלה (המחבת צריכה להיום על חום בינוני-גבוה, ללא תוספת של שמן או שומן כלשהוא).
2.לסגור את האש ולהוסיף לכרובית את הגבינות והתבלינים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
3.להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד לקבלת תערובת בצקית.
4.לשטח את התערובת בתבנית השקעים באופן שבו תחתית השקעים וכ-1/2 ס״מ גובה השוליים יהיו מצופים בבצק הכרובית (1-1.5 כפות תערובת לשקע).
5.להכניס לאפייה של כ-10 דק׳, בתנור שחומם מראש ל-200C, עד להזהבה.
6.בזמן הזה להכין את רוטב הפיצה למילוי; בסיר קטן לערבב את רכיבי הרוטב ולבשל מכוסה על אש בינונית עד גבוהה, לצמצום של הרוטב.
7.אחרי שהבסיסים נאפים, למלא אותם ברוטב פיצה עם מעט גבינה צהובה מעל וזיתים. להכניס לתנור לסבב אפייה נוסף של כ-5-7 דק׳, עד להמסה של הגבינה.
8.להגיש חם!
(את השלב השני של האפייה עם המילוי אפשר לעשות כשהמאפינס בתוך התבנית או מחוצה לה. במידה ורוצים להוציא את בסיסי המאפינס מהתבנית לקראת השלב השני של המילוי והאפייה, יש לתת להם להתקרר בתבנית במשך 10-15 דק׳ לפחות.