top of page

מאפינס פיצה

דל פחמימה | ללא גלוטן

כ-10 יחידות

50 דק׳ וזה מוכן!

ידעתם שכרובית היא מעין גיבורת-על של עולם הבריאות?
דלה בפחמימה, עשירה בויטמין C וסיבים תזונתיים, היא אחד מרכיבי הגלם האהובים עלי ועומדת בראש אינספור מתכונים במטבח הדל פחמימה.
ובמתכון הזה היא מתחפשת למאפינס פיצה.
גרסה קלה וכיפית למאפה עם טעם מוכר ואהוב, מרקם רך ונפלא עם מעט קריספיות בקצוות, וכמובן אפשרות גיוון על שלל תוספות.

מצרכים:

לבצק בסיס:

1 כרובית בינונית מגוררת (3 - 3.5 כוסות)

3/4-1  כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת (0.75-1 כוסות)

1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

1/4 כפית מלח

1 ביצה


למילוי רוטב פיצה:

200 גרם רסק עגבניות ללת״ס 

1 כפית פפריקה מעושנת 

1 כפית פפריקה מתוקה 

1 כפית אבקת שום/2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אורגנו 

1/4 כפית מלח 

1 כפית ממתיק סוכר חום (לא חובה)

קורט תבלין צ׳ילי גרוס 

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת שאוהבים 

10-12 זיתים ירוקים/שחורים מגולענים וחצויים

 

תבנית שקעים בקוטר של כ-3-4 ס״מ (לשקע) - 

עדיפות לתבנית סיליקון בכדי להקל על הוצאת המאפינס מהתבנית 

הכנה: 

1. במחבת גדולה לחמם תוך כדי ערבוב את הכרובית המגוררת במשך כרבע שעה על מנת לייבש אותה ולקבל הזהבה קלה (המחבת צריכה להיום על חום בינוני-גבוה, ללא תוספת של שמן או שומן כלשהוא).

2. לסגור את האש ולהוסיף לכרובית את הגבינות והתבלינים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

3. להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד לקבלת תערובת בצקית. 

4. לשטח את התערובת בתבנית השקעים באופן שבו תחתית השקעים וכ-1/2 ס״מ גובה השוליים יהיו מצופים בבצק הכרובית (1-1.5 כפות תערובת לשקע).

5. להכניס לאפייה של כ-10 דק׳, בתנור שחומם מראש ל-200C, עד להזהבה.

6. בזמן הזה להכין את רוטב הפיצה למילוי; בסיר קטן לערבב את רכיבי הרוטב ולבשל מכוסה על אש בינונית עד גבוהה, לצמצום של הרוטב. 

7. אחרי שהבסיסים נאפים, למלא אותם ברוטב פיצה עם מעט גבינה צהובה וזיתים. להכניס לתנור לסבב אפייה נוסף של כ-5-7 דק׳, עד להמסה של הגבינה. 

8. להגיש חם! 

(את השלב השני של האפייה עם המילוי אפשר לעשות כשהמאפינס בתוך התבנית או מחוצה לה. במידה ורוצים להוציא את בסיסי המאפינס מהתבנית לקראת השלב השני של המילוי והאפייה, יש לתת להם להתקרר בתבנית במשך 10-15 דק׳ לפחות).

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page