חנוכה הוא חג לא פשוט למי שרוצה או צריך להימנע מסוכר ופחמימות ולכן חשוב תמיד להגיע מוכנים מראש. המתכון שלפניכם פשוט מאוד להכנה, ותהנו להביא אותו איתכם כאורחים או להכין אותו במידה ואתם מארחים.
1. למי מכם שנמנע מטיגון ניתן גם לאפות את הלביבות בתנור.ש
2. היתרון בזוקיני שהוא מתרכך מאוד מהר בטיגון ולכן מספיקות 2-3 דק' של טיגון מכל צד עד שהלביבה מזהיבה ומוכנה לאכילה.
מצרכים:
2 זוקיני מגורד
2 כפות ממתיק סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון טחון
1 ביצה
1/2 כוס קמח שקדים
שמן לטיגון
ממתיק אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. להניח את הזוקיני בקערה למשך 10 דק' לפחות כדי שיגיר נוזלים. אחרי 10 דק' לסחוט את הזוקיני על גבי נייר מגבת או מגבת מטבח ולהעביר לקערה.
2. להוסיף לקערה עם הזוקיני את הממתיק, הקינמון, הביצה והקמח שקדים ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.
3. במחבת לחמם שמן חצי עמוק ולטגן את הלביבות. 1 כף גדושה של תערובת לכל לביבה, טיגון של 3-4 דק' מכל צד עד להזהבה.
4. להמתין כמה דק' שיתקרר מעט ולפדר עם ממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה.