top of page

כדורי שוקולד משאריות עוגה

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

15-18 כדורים

120 דק' וזה מוכן !

יש לי אהבה גדולה לשאריות אוכל של סופ"ש! עם קצת יצירתיות יוצאים מהם הדברים הכי טעימים ושווים.
ומה עושים כשנשארת במקרר עוגת שוקולד מארוחת שישי?
מכינים ממנה כדורי שוקולד.
לפניכם המתכון לעוגה ולתוספות שצריך כדי להפוך אותה לכדורי שוקולד

מצרכים:

לעוגה:

3/4 כוס קמח קוקוס

1/2 כוס ממתיק

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

5 ביצים L

1/2 כוס חמאה מומסת (לא חמה)

1/2 כוס שמנת מתוקה

3 כפות מים

1/2 1 כפיות תמצית וניל

4-5 כפות אבקת קקאו אורגני


לכדורים:

4 כוסות עוגת שוקולד מפוררת

150 גרם שוקולד מריר, ללא תוספת סוכר

50 גרם חמאה, ללא מלח

5 כפות מים

לציפוי הכדורים:

שבבי קוקוס/אבקת קקאו אורגני/אבקת ממתיק מותר

הכנה: 

עוגה:

1. לחמם תנור ל-170C. להכין תבנית.

2. בקערה גדולה, לערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיק, אבקת אפייה ומלח.

3. להוסיף ביצים, חמאה מומסת, שמנת מתוקה, מים ותמצית וניל. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. להוסיף לתערובת אבקת קקאו ולערבב ביחד כדקה.

5. להעביר את התערובת אל תבנית ולהכניס לתנור לאפייה למשך כ-40-45 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.


כדורים:

1. לקחת את העוגה ולפורר אותה (אני חתכתי קודם לפרוסות דקות עם סכין ואז המשכתי לפורר בידיים).

2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולד והחמאה (כדקה וחצי). לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. להוסיף מים ולערבב שוב.

3. להוסיף את תערובת השוקולד אל פירורי העוגה ולערבב עד שפירורי העוגה מצופים לגמרי בשוקולד ומתקבלת תערובת לחה ואחידה.

4. ליצור כדורים (בערך כף גדושה של תערובת לכדור).

5. לגלגל את הכדורים בציפוי הרצוי ולהניח בצלחת/מגש.

6. להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.

*לשמור במקרר.

bottom of page