top of page

חטיף גרנולה בלי גרנולה

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

תבנית גרנולה גדולה

40 דק׳ וזה מוכן !

חטיף גרנולה שאין בו שיבולת שועל, משום ששיבולת שועל היא דגן ויש בה כמות פחמימות גבוהה יחסית ולכן היא לא מומלצת בתזונה הדלת פחמימה.

מה יש בחטיף המושלם הזה במקום?
תערובת משגעת של שקדים, אגוזים וגרעינים בלבד, והם אלו שמדמים את המרקם והכייף שיש לנו בביס גרנולה.
את ה״גרנולה״ הקיטוגנית אני אוספת ומחברת בעזרת חמאה וממתיק והתוצאה לא פחות ממעולה!!

מצרכים:

לחטיף גרנולה:

1.5 כוסות שקדים/אגוזים קצוצים גס (פקאן, מלך)

1/2 כוס גרעיני דלעת ושקדים לבנים קלופים ופרוסים

1/2 כוס קמח שקדים

(אפשר להוסיף גם 1/2 כוס שבבי קוקוס)

1/2 כוס חמאה

1/3 כוס ממתיק אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל


לציפוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר או ללת״ס

1 כף חמאה

הכנה: 

1. לחמם תנור ל-150C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל (ריבועית 20/20 ס״מ).

2. במעבד מזון לטחון ביחד רכיבים יבשים - תערובת אגוזים, גרעינים וקמח שקדים, עד לקבלת תערובת שמזכירה במרקם ובמראה שיבולת שועל.

3. במחבת או בסיר קטן להמיס ולערבב ביחד חמאה, ממתיק ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת ״קרמלית״.

4. להעביר את תערובת החמאה אל תערובת האגוזים ולערבב ביחד ליצירת תערובת אחידה.

5. להעביר את התערובת אל התבנית ולהדק אותה היטב, לקבלת משטח ישר וצפוף.

חשוב! אני ממליצה להיעזר בכוס או בקערה קטנה עם בסיס שטוח ובעזרתם להפעיל לחץ מתון ולהדק את התערובת היטב אל התבנית.

6.להכניס לאפייה של 20-25 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה.

7.לצנן בטמפ׳ החדר לפחות שעה ואח״כ להכניס אל המקפיא להמשך התייצבות למשך שעתיים לפחות.

**ניתן להכין גם ללא ציפוי של שוקולד. פשוט לחתוך את משטח הגרנולה למרובעים אחרי שלב ההקפאה וללא המשך לשלב הציפוי עם השוקולד.

*הכנת הציפוי והרכבה:*

1. בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן, להמיס ביחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

2. לשפוך את התערובת מעל החטיפים החתוכים ולהכניס למקפיא לקירור והתייצבות של השוקולד.

3. לחתוך את משטח הגרנולה שהתקבל לריבועים בגודל של כ-2/2 ס״מ. בשביל הכייף, אפשר גם לעטוף כל חטיף בנפרד וכך לשלוח בשמחה עם הילדים לביה״ס או לצרף לקופסת האוכל שלכם במשרד.

bottom of page