top of page

וופל בלגי ביתי

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

6 יחידות וופל

30 דק' וזה מוכן !

וופל בלגי הוא למעשה מתכון בלילה מהיר שמתאים מאוד לבראנץ' מפנק או לארוחת ערב קלילה. יש לתערובת במתיקות עדינה וניתן להוסיף ליד הוופל פירות יער חתוכים או לנשנש כמו שזה כמו "פרוסה".

מצרכים:

3 ביצים

1 כף תמצית וניל

1 כף ממתיק

1/2 כוס משקה שקדים

1.5 כוס קמח שקדים (כוס וחצי)

2 כפות קמח קוקוס

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית קסנטן גאם

חמאה לטיגון

הכנה: 

1. לחמם מחבת או טוסטר ייעודי להכנת וופל בלגי.

2. לערבב בקערה את הביצים עם תמצית הוניל, הממתיק והחלב שקדים.

3. לערבב בקערה נפרדת את הרכיבים היבשים: קמח שקדים, קמח קוקוס, מלח, אבקת סודה לשתייה וקסנטן גאם.

4. להוסיף בהדרגה את התערובת היבשה אל התערובת הרטובה ולערבב ביחד לתערובת אחידה.

5. במידה והתערובת סמיכה מידי, אפשר להוסיף מעט מים ולערבב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

6. לשמן את המחבת עם חמאה ולהעביר את הבלילה אל המחבת, 2-3 כפות של בלילה לכל יחידה.

7. להשאיר על האש עד שמתמצק ומוכן.

* לפדר מעט אבקת סוכר ממתיק מעל לפני ההגשה.

bottom of page