המתכון המדליק הזה הזה כולל אבקת חלבון.
בעקבות השאלות והפניות הרבות שלכם, העליתי באתר מאמר קצר עם כל המידע שאתם צריכים על אבקת חלבון, התפקוד והחשיבות שלה באפייה דלת פחמימה. מוזמנים להיכנס לקטגוריית הטיפים שלי כדי לקרוא :)
מצרכים:
דונאטס:
*הבלילה מספיקה ל-5 יחידות של מיני דונאטס.
1/4 כוס קמח קוקוס
3 כפות ממתיק
2 כפות אבקת חלבון
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות חמאה מומסת/30 גרם
1/4 כפית תמצית וניל
3-4 כפות מים
ציפוי שוקולד:
50-60 גרם שוקולד מריר או ללא תוספת סוכר
1 כף ממתיק אבקת סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה
הכנה:
הכנת הדונאט:
1. לחמם תנור ל-180C ולשמן היטב תבנית של מיני דונאטס.
2. בקערה לערבב ביחד קמח קוקוס, אבקת חלבון, אבקת אפייה ומלח.
3. להוסיף לתערובת ביצים, חמאה ותמצית וניל.
4. להוסיף לבלילה 3-4 כפות מים, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם נוזלי אך מעט סמיך.
5. להעביר את הבלילה לשקית זילוף (אפשר גם שקית זיפ-לוק גדולה) ולגזור את הקצה של השקית כך שנוכל לזלף את הבלילה אל התבנית.
6. לזלף את הבלילה אל השקעים שבתבנית. למלא כל שקע בגובה 3/4.
7. להכניס לתנור ל-15-18 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
8. לצנן לפחות 30 דק' כדי שנוכל לחלץ את הדונאטס בקלות מהתבנית.
ציפוי והרכבה:
9. בזמן שהדונאטס מתקררים נכין את הציפוי.
10. בקערה קטנה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן, להמיס ביחד את מרכיבי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
11. לצפות כל אחד מהדונאטס בשוקולד בחלק העליון של המאפה.
12. לקישוט אפשר לפזר מעל פירורי שוקולד ללת"ס, שבבי קוקוס, שברי אגוזים וכד'
* לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל עד להגשה.