top of page

גלידת סאנדיי לילדים!

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

4 מנות גלידה

30 דק' וזה מוכן !

מתכון משגע לגלידה מהירת הכנה שלא מצריך שימוש במכונת גלידה.
מה צריך לקחת בחשבון?
1. הגלידה הזו צריכה 3-4 שעות מקפיא לפני ההגשה, אז תתכננו את זמן ההכנה בהתאם.
2. הכמות שבמתכון מספיקה ל-4 מנות יפות של 3 כדורי גלידה בכל אחת.
3. לרגישים ללקטוז, או מעוניינים בגרסת פרווה, ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס קר (מה שמגיע בפחית שימורים. אחרי לילה במקרר).

מצרכים:

גלידה:

1/2 כוס חמאת בוטנים (ללת״ס)

3/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס + 2 כפות חלב שקדים

1/4 כוס ממתיק (עדיפות לממתיק אבקת סוכר)

1 כפית תמצית וניל


קישוט:

2-3 קוביות שוקולד מריר

1 כף חמאת קקאו

1-2 כפות בוטנים מטוגנים/אגוזי מלך קצוצים גס

הכנה: 

1. להקציף במיקסר את השמנת עד לחצי הקצפה.

2. להוסיף את החלב שקדים ולהמשיך להקציף עוד כמה דק', שוב עד לחצי הקצפה.

3. להוסיף לתערובת חמאת בוטנים, ממתיק ותמצית וניל. לערבב כמה דק' ביחד (לא לערבב יותר מידי כדי לא "לשבור " את המרקם האוורירי).

4. להעביר לכלי אחסון סגור שמתאים למקפיא ולהכניס למקפיא לשעתיים-שלוש, עד להגשה.

5. לקראת ההגשה להכין את רוטב השוקולד ואת הבוטנים/אגוזים הקצוצים.

6. בקערה קטנה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד שוקולד מריר עם חמאת קקאו, כדקה, עד לקבלת רוטב נוזלי.


הרכבה: 

לשים בקערה את כמות הגלידה הרצויה, לפזר מעל מעט רוטב שוקולד ושברי בוטנים/אגוזים.


bottom of page