מתכון לגלידה ביתית שכולה ערכים תזונתיים נפלאים ומזינים.
גלידה שלא צריך מכונת גלידה כדי להכין אותה, אלא 10 דק’ בלבד ומיקסר עומד או ידני.
העקרון של הוספת חמאת הבוטנים בשילוב עם המרקם הקרמי והמיוחד של הקרם קוקוס יכול לעבוד בצורה מושלמת עם חמאות שקדים ואגוזים אחרות, כמו חמאת שקדים, חמאת אגוזי לוז וכד’.
מצרכים:
250-300 גרם קרם קוקוס קר (אחרי לילה במקרר וללא הנוזל)
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
2 כפות חמאת בוטנים ללת”ס
1 כף נטיפי שוקולד מרירי ללת”ס
הכנה:
1. במיקסר או במערבל ידני להקציף את הקרם קוקוס עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
2 .להוסיף לקרם קוקוס את החמאת בוטנים והממתיק ולהמשיך לערבב ביחד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. להעביר את התערובת אל כלי שמתאים למקפיא.
4. לפזר מעל את נטיפי השוקולד ולערבב קלות.
5. להכניס למקפיא לשעתיים לפחות.
6. בזמן ההקפאה, לערבב בעדינות את הגלידה כל חצי שעה. הערבוב מונע את יצירת הקרח בשכבה העליונה של התערובת.
* להגיש קר וצונן היישר מהמקפיא.