top of page

במחיר מיוחד

מתאים לתזונה דלת פחמימה ותזונה ללא גלוטן

אבקת פסיליום

רכיב הקסם באפייה בתזונה דלת .פחמימה

WhatsApp Image 2023-03-27 at 09.46.34 (8).jpeg

הפסיליום הוא למעשה תוסף תזונה שמופק מקליפות זרעי לחך ובעיקרון עוזר לטיפול בכל מיני בעיות בקיבה.
באפייה משתמשים בעצם בקליפות פסיליום טחונות (נראה קצת כמו נסורת או כמו אבקה וגם נותן צבע “שחום” למאפה).
הרעיון בפסיליום זה שהוא סופח אליו הרבה נוזלים ובכך הוא קושר ביחד את כל מרכיבי המאפה וממש נותן נפח ואווריריות למאפה.
ולכן, משתמשים בו בעיקר בלחמניות ולחמים.

כמה טיפים לעבודה עם הפסיליום:
1. בהכנת מאפה עם פסיליום, נערבב קודם כל את הרכיבים היבשים, ביניהם הפסיליום, ואח”כ נוסיף לזה את הנוזלים/מים. צריך להמתין כמה דק’ לספיחה של המים, תוך כדי ערבוב של הרכיבים.
2. את הבצק שנוצר במאפה שיש בו פסיליום צריך ללוש במשך כמה דק’. הלישה גורמת למים להיטמע באופן מוחלט בבצק ולהעניק לו את הלחות והגמישות הרצויה.
3. לפני שאנחנו מרדדים את הבצק עם הפסיליום, צריך להניח אותו בצד ל-5-10 דק’ לפחות. בזמן הזה הבצק מתייצב והפסיליום מגיע למקסימום ספיחה של הנוזלים.

ואיזה כיף שאתם מקבלים את המוצר שאני כל כך אוהבת בהנחה מיוחדת של 5%!

לקבלת הנחה הקליקו על הלינק

לחמניות ביס אישיות

דל פחמימה | ללא גלוטן

8 לחמניות

60 דק' וזה מוכן!

האתגר הגדול ביותר בתזונה דלת פחמימה/קיטוגנית הוא היעדר הלחם. הוא משביע, טעים ולעיתים פשוט לא מתחשק לנו ארוחה בשרית אלא משהו שהוא יותר קל ומהיר.

מה חשוב שתדעו במתכון הזה?
1. המתכון הזה נטול מוצרי חלב לכל מי שבעניין מטעמי כשרות או מטעמים אחרים.
2. חלק ממסת הקמחים במתכון היא אבקת הפסיליום. הפסיליום הוא למעשה צמח ה"לחך" והוא עובר תהליך של ייבוש וטחינה לאבקה. הפסיליום סופח אליו נוזלים ו"מתנפח" ובכך נותן למאפה את האווריריות, הגמישות והמרקם של הלחם.
3. הציפוי של הגרעינים מוסיף קראנצ'יות לכל ביס ושווה במיוחד, אבל ניתן להכין גם בלי או לצפות בגרעינים או תבלין מסוג אחר.

מצרכים:

1/3 כוס אבקת פסיליום
1.25 כוס קמח שקדים (אחת ורבע כוסות)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח שולחן דק
1 כוס מים חמים מאוד/רותחים
2 כפיות חומץ תפוחים
3 חלבונים של ביצה (את החלמונים תשמרו בצד לשקשוקה/מתכון עוגיות)
1 כף שומשום לציפוי
3 כפות גרעיני חמניה לציפוי

הכנה: 

1. לחמם תנור ל-175C.
2. בקערה עמוקה ורחבה לערבב רכיבים יבשים (פסיליום, קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח).
3. להוסיף לתערובת חומץ וחלבונים. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה (הערבוב יכול לקחת גם כמה דק עד שהמים נספגים בתערובת).
4. להוסיף את המים הרותחים ולערבב קלות, עד לקבלת בצק (אמור להרגיש לכם קצת כמו פלסטלינה).
5. להרטיב ידיים עם מים/לשמן עם שמן זית וליצור מהבצק 8 כדורים/לחמניות.
6. לגלגל כל לחמניה בתערובת של שומשום וגרעיני חמניה.
7. להניח בתבנית עם נייר אפייה מעט משומן.
8. להכניס לתנור ל-45-50 דק' (להניח במרכז התנור).
לצנן לגמרי לפני שחותכים ומכינים כריך

bottom of page