הרכיב שישדרג לכם את המטבח הדל פחמימה בבית.
.jpeg)
השימוש באבקת החלבון באפייה דלת פחמימה הוא כחלק מהמסה של הקמחים. מעבר ליתרונות התזונתיים שלה, היא מעניקה אוויריריות נפלאה למאפים דלי פחמימה. מוצר שאני ממליצה בחום להחזיק במזווה.
ואיזה כיף שאתם מקבלים את המוצר שאני כל כך אוהבת בהנחה מיוחדת של 5%!
לקבלת הנחה הקליקו על הלינק
לחמניות מאפייה חמימות וריחניות
דל פחמימה | ללא גלוטן
7 לחמניות
60 דק' וזה מוכן!
מתכון ללחמניות מאפייה חמימות וריחניות, שמתאימות לכריך לעבודה או לביה”ס, מושלמות כטוסט ליד הסלט לארוחת ערב קלילה וכייפיות במיוחד כשפשוט בא לנו לחם!
גם כשאנחנו בתזונה דלת פחמימה.
ולכן בחרתי הפעם להכין לכם מתכון ללחם שלצורכי טעם והתפחה נעזר בשמרים.
על השימוש בשמרים באפייה דלת פחמימה תוכלו לקרוא כאן.
https://bit.ly/3YcZuRz

מצרכים:
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות דבש או סירופ מייפל
120 מ"ל מים חמימים
190 גרם קמח שקדים
40 גרם פסיליום (אפשר גם קמח פשתן במקום)
20 גרם אבקת חלבון
2 כפיות קסנטן גאם
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 חלבונים
20 גרם שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
אפשרויות לציפוי:
3-4 כפות שומשום לבן/שחור
פרג
תערובת everything bagle
הכנה:
1. בקערה קטנה לשלב ביחד שמרים, דבש/מייפל ומים חמימים. לערבב קלות. לכסות עם מגבת ולהניח להתססה במשך 7-8 דק' (אחרי זמן ההשהייה התערובת אמורה לבעבע, במידה והיא לא מבעבעת השמרים לא "עובדים".
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים: קמח שקדים, פסיליום, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.
3. ברגע שהשמרים תוססים להוסיף לקערת השמרים ביצה, חלבונים, שמן זית וחומץ. לטרוף ביחד היטב.
4. להוסיף לקערת השמרים והביצים את תערובת הקמחים ב-2 פעימות. לערבב היטב עד לקבלת בצק.
5. להרטיב מעט את הידיים וללוש את הבצק במשך כמה דקות (הבצק שמתקבל דביק יחסית).
6. לחלק את כדור הבצק שקיבלנו ל-7 כדורים (כ-80 גרם תערובת לכדור). להרטיב את הידיים ולגלגל את הכדורים לצורה של לחמניות ולהניח על מגש אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון מעל.
7. לכסות את כדורי הלחמניות במגבת או בניילון נצמד משומן ולהניח ליד או מעל משטח חמים למשך כשעה להתפחה.
8. לחמם תנור ל-180C.
9. לעטוף את הלחמניות בציפוי שבחרנו. בד"כ מספיק פשוט לגלגל את הלחמניות בתערובת הציפוי שבחרנו. במידה והציפוי לא נדבק ניתן להבריש את הלחמניות בתערובת של ביצה עם מעט מים ורק אח"כ לפזר את הציפוי שמעל.
10. להכניס תנור לזמן אפייה של 20-25 דק' (אני ממליצה לבדוק את מידת העשייה של הלחמניות כבר אחרי 12 דק').
לצנן כמה דק', לפני שבוצעים/פורסים וטורפים