איך מכינים פיצה טעימה מבצק דל פחמימה?
פשוט מאוד! משתמשים באחת הגרסאות של בצק הפאט-הד, בצק מאוד נפוץ בתזונה דלת פחמימה.
מכיוון שהבצק עשוי בעצם מגבינה בשילוב עם קמח שקדים/קוקוס, ביצה ותבלינים, יש בו כמות גבוהה יחסית של שומן וחלבון, שאנחנו רוצים לצרוך מהם יותר בתזונה דלת פחמימה.
מה חשוב שתדעו? הכמות לתערובת של הבצק מספיקה ל-2 בסיסים של פיצה.

מצרכים:
בסיס:
3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (שלוש וחצי כוסות)
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
רוטב:
1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
ותבלינים לפי טעם:
אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
תוספות:
30-40 גרם גבינה בוגלרית פרוסה
1/2 כפית זעתר
7-8 ביצים (חלמון בלבד)
* את החלבונים יש לשמור בצד למתכונים שדורשים שימוש בחלבון בלבד, כמו למשל: ענני מרנג, קרקר קראנצ׳י ועוד.
הכנה:
בסיס:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. בקערה לערבב את הרכיבים היבשים (קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח).
3. בקערה גדולה נפרדת שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דק').
4. להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.
5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.
6. להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים וללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק.
7. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי יהיה בסיס לפיצה.
8. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.
9. לחורר את בסיסי הבצק בעדינות עם מזלג ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד להזהבה קלה.
בינתיים נכין את הרוטב של הפיצה:
לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולבשל ביחד על אש בינונית-גבוהה במשך כ-10 דק׳ עד לצמצום (רצוי שהרוטב יהיה כמה שפחות נוזלי ומיימי).
הרכבה:
1. לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה.
2. להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית.
3. לסיים עם תיבול קל של תימין, אורגנו או זעתר.
4. להכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דק', עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.
* להגיש חם.
פיצה שקשוקה
20 דקות אפייה בתנור
ללא גלוטן | דל פחמימה
8 משולשים
30 דק' וזה מוכן!