top of page


מתכון לפיצה דלת פחמימה שבטוח הולך להיות אורח קבוע אצלכם במטבח.
מה חשוב שתדעו פה?
הבסיס של הפיצה הוא בצק פאט הד, בצק שמככב הרבה מאוד במאפים דלי פחמימה, מתוקים ומלוחים כאחד.
עגבניות ורוטב עגבניות שאני כותבת עליהם הרבה בעמוד וגם פה באתר-חשוב לקחת בחשבון שלמרות הערכים התזונתיים הנהדרים שלהן הן נכנסות בתזונה דלת פחמימה לקטגוריה של "חגיגה" בגלל שיש בהן יחסית הרבה סוכר. ולכן, הרבה פעמים אני בוחרת לוותר על הרוטב עגבניות בפיצה ו"להסתפק" בתוספת של גבינה עם ירק או עשבי תיבול, במקרה הזה בחרתי לשלב בין פטריות למרווה.

מצרכים:

בסיס:

3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (שלוש וחצי כוסות, כ-300 גרם)

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1 כפית קסנטן גאם

1 כפית מלח


תוספות:

1 כוס גבינה צהובה מגורדת (גאודה או מוצרלה)

1.5 כוס פטריות פרוסות (כל סוג שבא לכם או שיש לכם בבית)

1 כף תימין מיובש

קורט מלח גס

1/2 כפית אבקת שום

2-3 כפות חמאה/שמן זית לטיגון

הכנה:

בסיס:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים (קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח).

3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה, כ-2 דק' על חום גבוה.

4. להוסיף לקערה עם המוצרלה מחצית מתערובת היבשים ולערבב היטב.

5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.

6. להוסיף לקערה את המחצית הנותרת של תערבות היבשים, לערבב וללוש עד לקבלת כדור של בצק.

7. לחלק את הכדור ל-2 חצאים, כשכל חצי הוא למעשה בסיס לפיצה אחת.

8. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה (עגולה ומחוררת).

9. לחורר את הבצק קלות עם מזלג ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתחילה השחמה.


בינתיים נכין את התוספת שלנו:

1. במחבת נחמם שמן זית/חמאה ונטגן את הפטריות במשך כמה דק׳.

2. לתבל עם אבקת שום ומלח, לערבב ולהוריד מהאש.


הרכבה:

1. לפזר מעל הבסיס את הגבינה הצהובה המגורדת.

2. לפזר מעל את הפטריות ולתבל בתימין.

3. להכניס לתנור לאפייה של 6-7 דק' נוספות, עד שהגבינה נמסה והפיצה מוכנה.

* להגיש חם ולהנות.

< בחזרה לפיצות

פיצה קריספי פטריות

10 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

8 משולשים

30 דק' וזה מוכן!

bottom of page