בעיני הפיצה מסמלת את כל מה שחשבנו שמושחת ואסור בתזונה דלת פחמימה, והיא אולי אפילו הסיבה לזה שחלקנו עוד לא מוכנים לעשות את המעבר מתזונה מלאה בבצקים וסוכר, לתזונה מודעת שיכולה להיטיב את החיים של כולם!
המתכון הזה לקוח מספר המתכונים של התפריט, “מהמטבח האיטלקי באהבה” וכולו מתכונים איטלקיים מסורתיים ומוכרים בגרסה מאוזנת ודלת פחמימה.
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/italy
מצרכים:
בסיס:
1.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת (כוס וחצי)
2 כפות גבינת שמנת/1.5 כפות חמאה
1 ביצה L
3/4 כוס קמח שקדים
רוטב מרינרה:
2 כפות שמ”ז
1 כפית אבקת בצל
2 שיני שום כתושות
1 כפית בזיליקום מיובש
1 כפית אורגנו מיובש
1 פחית שימורים של עגבניות קלופות וחתוכות גס
1 כפית ממתיק כמו סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות:
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
חופן עלי בזיליקום
6-8 זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים
6-8 זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים
2-4 חתיכות ארטישוק קלוי/על הגריל (אפשר גם משומר)
הכנה:
רוטב מרינרה:
1. בסיר בגודל בינוני, על חום בינוני, לחמם שמן ותבלינים.
2. לרסק את העגבניות הקלופות בבלנדר ולהעביר את הרסק אל הסיר.
3. לבשל על אש נמוכה עד בינונית במשך 10-15 דק’, עד לצמצום והסמכה של הרוטב.
הבסיס של הפיצה והרכבה:
4. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה (מומלץ תבנית עגולה ומחוררת של פיצה).
5. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים וביצה.
6. בקערה בינונית נפרדת להמיס ביחד מוצרלה עם גבינת שמנת/חמאה, כ-2 דק’ על חום מקסימלי.
7. להוסיף את תערובת הגבינות אל תערובת הקמחים ולערבב היטב, עד לקבלת תערובת בצקית.
8. לרדד את תערובת הבצק בין 2 ניירות אפייה.
9. לחורר את משטח הבצק בעזרת מזלג ולהכניס לתנור לאפייה של 5-7 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.
10. להוציא מהתנור ולמרוח מעל את רוטב המרינרה המוכן ולפזר מעל את התוספות.
11. להכניס לתנור להמשך אפייה של כ-10 דק’, עד שהגבינה נמסה ומתקבלת הזהבה קלה.
פיצה מרגריטה
15 דקות אפייה בתנור
ללא גלוטן | דל פחמימה
פיצה משפחתית בינונית
40 דק׳ וזה מוכן!