הבסיס של הפיצה הזו מורכב מ-3 רכיבים בלבד ופשוט להכנה באופן יוצא דופן.
את הרוטב אפשר להכין מעגבניות מרוסקות (כמו במתכון) או רוטב פסטו מעלים ירוקים כמו בזיליקום, כוסברה וכד' (יותר צנוע מבחינת סוכרים ופחמימות).
כמה מילים על ממרח שקדים: מעבר ליתרונות הברורים של השקדים, השימוש בממרח לעומת קמח שקדים מעניק טעם ומרקם שונה לחלוטין למאפה. אני באופן אישי מאוד אוהבת להשתמש בממרח שקדים בלחמים ומאפים וממליצה מאוד שיהפוך אצלכם לחבר קבוע במזווה.
מצרכים:
לבסיס:
2 ביצים
2 כפות גדושות של ממרח שקדים
מעט מלח הימלאיה
לרוטב:
1 פחית שימורים של עגבניות מרוסקות-סה"כ 400 גרם עגבניות מרוסקות
1 שן שם כתושה/1 כפית אבקת שום
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1 כפית אורגנו
1/2 כפית תבלין צ'ילי
מה מעל?
2 כוסות גאודה/צהובה אחרת מגורדת
אפשרויות לתוספות לפי מה שמתחשק -
זיתים, בצל אדום, גבינה בולגרית, טונה, פלפלים וכד'.
הכנה:
רוטב:
1. לערבב בסיר/מחבת קטנה את רכיבי הרוטב ולבשל מעל כיריים עם אש גבוהה עד למצב רתיחה.
2. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל מכוסה לפחות עוד 10-15 דק' עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
בסיס:
1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ממרח שקדים, ביצים ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. "לשפוך" את התערובת במנות של 2-3 כפות מעל צלחות בינוניות שמתאימות למיקרו ולראות שהתערובת מתפזרת באופן שווה מעל הצלחת.
4. כל צלחת להכניס למיקרו על חום גבוה לדקה, עד שמתקבלת מעין "חביתייה".
5. להפריד את החביתיות מהצלחות בעזרת תרבד ולתת להן צריבה במחבת חמה, 2-3 דק' מכל צד, עד שמזהיב וטיפה "מתייבש" והופך ל"טורטיה".
6. להניח את הטורטיות הצרובות על תבנית עם נייר אפייה.
7. לפזר רוטב, גבינה ואת התוספות שבחרתם מעל כל טורטיה.
8. להכניס לתנור לאפייה למשך 10-12 דק', עד שהגבינה מבעבעת והפיצה נראית מוכנה.
פיצה אישית מרגשת
10 דקות אפייה בתנור
ללא גלוטן | דל פחמימה
5 פיצות אישיות
30 דק' וזה מוכן!