top of page

קלי קלות וטעים טעים טעים !! ניתן לגוון בתוספות שמעל ואפשר אם רוצים להשתולל להגיש עם רוטב מרינרה או מטבל אחר בצד. לדעתי הגרסה הבסיסית כל כך כיפית וטעימה שלא צריך שום דבר נוסף מעל או ליד.

מצרכים:

לבסיס:

1 כוס מוצרלה מגורדת

1/2 כוס + 1 כף קמח שקדים

2 כפות גבינת שמנת

1 כף אבקת שום

1 כף אבקת אפייה

מלח, לפי הטעם (אני הוספתי בערך כפית)


לציפוי עשבי תיבול:

1 ביצה L

1 כף חמאה מומסת

1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (אפשר 1-2 קוביות קפואות)

1 כף בזיליקום טרי קצוץ (אפשר 1-2 קוביות קפואות)

1 כף פרמז'ן מגורדת

מלח גס, לפי הטעם

* לאוהבי השום, אפשר להוסיף שן שום כתושה 



הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. לערבב בקערה מוצרלה, קמח שקדים (1/2 כוס), גבינת שמנת, אבקת שום, אבקת אפייה ומלח. להמיס הכל ביחד במיקרו. לערבב היטב לתערובת אחידה.

3. להוסיף לתערובת ביצה ולערבב היטב. לקפל וללוש עד ליצירת בצק תוך כדי הוספה של כף קמח שקדים.

4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהכניס לתנור למשך 5-7 דק'.

5. בינתיים להמיס במחבת חמאה ולהוסיף ירוקים (פטרוזיליה, בזיליקום) ושום במידה רוצים.

6. להוציא את המאפה מהתנור, להבריש בתערובת של החמאה והתבלינים ולפזר מעל פרמז'ן.

7. להכניס לתנור ל-10-12 דק' נוספות (עד שזהיב מעט ונראה עשוי). 

* לצנן כמה דק' ולפרוס.

< בחזרה לפיצות

פוקצ'ה קריספית במיוחד

15 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

6-8 חתיכות

30 דק' וזה מוכן!

bottom of page